G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.154.703,44

BM Raportörü: İsrail’in Filistin’e Yayılma Riski!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, İsrail’in Filistin topraklarındaki şiddetin artması ve yayılma riskine dikkat çekti. Albanese’nin açıklamasına göre, İsrail, Gazze ve Batı Şeria’daki soykırım uygulamalarını artırarak terör estirmektedir. Bazı İsrailli yetkililer ve askerlerin, Filistin halkına karşı işledikleri ağır insan hakları ihlalleri ve soykırımcı şiddet, uluslararası toplumu harekete geçirmeye sevk etmektedir.

Filistin Özel Raportörü Albanese, İsrail’in Batı Şeria’nın kuzeyinde artan saldırılarının, Gazze’den işgal altındaki tüm Filistin topraklarına yayılma potansiyeline sahip olduğunu belirtti. İsrail’in kontrolü altındaki Filistinlilerin güvenliği tehlikededir ve sürekli olarak soykırım tehdidi altındadırlar. Bu durum, uluslararası toplumun İsrail’in eylemlerini dikkate alması ve gereken adımları atması gerektiğini vurgulamaktadır.

Albanese, İsrail’in son dönemde Batı Şeria’daki saldırılarını artırarak mülteci kamplarını hedef aldığını ve kasabaları “mini Gazze”ye çevirme çabalarını yoğunlaştırdığını ifade etti. 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze dışında 151’i çocuk olmak üzere 652 Filistinli öldürülmüş, binlercesi yaralanmış, 3 bin 300’ten fazla kişi yerinden edilmiş ve 12 binden fazla kişi keyfi olarak gözaltına alınmıştır. Bu durum, İsrail’in yasadışı işgali ve insan hakları ihlalleri konusunda uluslararası toplumu harekete geçirmek için yeni bir çağrıdır.

BM raportörü, ülkeler ve uluslararası topluma, İsrail’in Filistin halkına yönelik soykırım riskini sona erdirmek, hesap verebilirliği sağlamak ve Filistin topraklarının sömürgeleştirilmesine son vermek için gerekli adımları atmaları çağrısında bulunmaktadır. İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırgan politikaları ve şiddeti, sadece Filistinliler için değil, bölgede barış ve istikrar için de ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Uluslararası toplumun bu konuda sessiz kalmaması ve acil önlemler alması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BM Raportörü: İsrail’in Filistin’e Yayılma Riski!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!