G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.960,68
Petrol74,73
GR. ALTIN2.859,16
BTC2.163.139,50

BM Güvenlik Konseyi, Rusya’nın Ukrayna’ya Saldırısını Kınadı: Rusya’ya Çekilme Çağrısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) yapılan oturumda, Fransa ve İngiltere, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarını kınayarak Birleşmiş Milletler Şartı’nı ihlal ettiğini vurguladı. Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne, Ukrayna’daki savaşın sadece Rusya’nın isteğiyle sürdüğünü belirtti ve BM Şartı’nın ihlal edildiğine dikkat çekti. Ayrıca, sivillerin öldürülmesi, tecavüz ve işkence gibi ağır suçların cezasız kalmaması gerektiğini ifade etti.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i hedef alarak, BM’nin egemen bir ülkeyi işgal etmekle suçladı. Cameron, Putin’in Ukrayna’yı kaçak yollarla ele geçirdiğini ve uluslararası barışı tehdit ettiğini ileri sürdü. Ayrıca, BM üyelerinin Ukrayna savaşının etkilerini bizzat hissettiğini belirterek, tüm ülkeleri Putin’in başarısız olmasını sağlamaya çağırdı.

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield ise Rusya’nın tarihi yalanlarla yeniden yazmaya çalıştığını ve Ukrayna halkının direncini kırmaya çalıştığını dile getirdi. Greenfield, uluslararası toplumun Ukrayna’ya destek olması gerektiğini vurgulayarak, Rusya’nın silahlarını bırakması durumunda savaşın sona erebileceğine dikkat çekti.

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia ise toplantının Batılı devletler tarafından organize edildiğini savunarak Batı’nın Ukrayna’ya silah yardımı yaptığını iddia etti. Nebenzia, Ukrayna hükümetini bağımsızlık eksikliğiyle suçladı ve Avrupa Birliği’nin ABD’nin uydusu haline geldiğini savundu.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rusya’nın saldırganlık ve barbarlıkla anıldığını belirterek, uluslararası barışın yeniden inşa edilebilmesi için dayanışma gerektiğini vurguladı. Kuleba, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etme tehditlerine karşı birlik olunması çağrısında bulundu ve uluslararası toplumun Rusya’nın saldırganlığına dur demesi gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BM Güvenlik Konseyi, Rusya’nın Ukrayna’ya Saldırısını Kınadı: Rusya’ya Çekilme Çağrısı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!