G-QXXHXL9JW0
USD34,06
EURO38,07
CNY4,84
GBP45,45
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,45
BTC2.161.257,70

Bisikletle Hac Yolunda: 60 Yaşındaki Boşnak ve 57 Yaşındaki Arnavut Türkiye’ye Geldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hacı adayları olan 60 yaşındaki Boşnak Adem Aljic ve Arnavut kökenli 57 yaşındaki Kuzey Makedonyalı Qamuran Hirda, 1 Nisan’da Üsküp’ten yola çıktı. Kapıkule’den Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra Edirne kent merkezinde bir süre dinlenen bisikletçiler, Çanakkale’ye geçti. Ardından Bursa ve Afyonkarahisar’a uğradıktan sonra son durağı Konya oldu.

Kutsal topraklara ulaşma amacıyla 16 gündür pedal çeviren Aljic ve Hirda, yaklaşık 1600 kilometrelik bir yol kat ettiler. Qamuran Hirda, Türk insanlarının kendilerine gösterdiği sevgi ve ikramlardan çok memnun kaldıklarını belirtti.

Konya’da bulunan Hazreti Mevlana’yı ziyaret etmeyi planlayan Hirda, rotaları hakkında şu bilgileri verdi: “Kapıkule’den giriş yaptıktan sonra Edirne’de cuma namazı kıldık ve bir gece kaldık. Keşan’a, sonra Bandırma’ya gittik. Daha sonra Karacabey’de akrabalarımızı ziyaret ettik. Bayramda Bursa’ya ulaştık ve Ulu Cami’de namaz kıldık, 1 gece konakladık. Ardından Afyonkarahisar Çay’da bir gece geçirdik. Daha sonra Konya’nın Kadınhanı ilçesinde bir gece konakladık. Bugün Konya’ya ulaştık. Yarın Konya’dan ayrılıp Adana’ya gideceğiz. Adana’dan Gaziantep’e ulaşarak sonrasında ise Suriye’deki savaş nedeniyle uçakla Ürdün’ün başkenti Amman’a geçerek Mekke’ye ulaşmayı planlıyoruz.”

Aljic ve Hirda, planları gereği Gaziantep’ten sonra Ürdün’e uçakla geçecek ve geri kalan yolu tekrar bisikletleriyle tamamlayarak Mekke’de hac ibadetini gerçekleştirecekler. Son olarak, bu yolculuklarının detaylarından bahseden Hirda, insanların kendilerine gösterdiği destekten ve ilgiden çok memnun olduklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bisikletle Hac Yolunda: 60 Yaşındaki Boşnak ve 57 Yaşındaki Arnavut Türkiye’ye Geldi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!