G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.139.217,68

Binlerce Turist Edirne’yi Salladı! Kakava-Hıdrellez Şenlikleri Heyecanı artıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne’de bu yıl 4-5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen Kakava-Hıdrellez Şenlikleri, binlerce kişiyi kente çekti. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin de yapıldığı tarihi Sarayiçi yarımadasında bulunan Er Meydanı’nda saat 15.45’te Kakava ateşi yakıldı. Kente gelen ziyaretçiler, bu özel etkinlik nedeniyle yoğunluk oluşturdu. Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen turistler, Selimiye Camisi Meydanı, Tahmis Meydanı ve Sarayiçi’nde davul zurna eşliğinde dans ederek renkli görüntüler sergiledi.

Şehre yoğun ilgi sebebiyle trafikte aksamalar yaşanırken, valilik bazı önlemler aldı. Kamyon gibi ağır yük taşıyan araçların şenliklerin sona ermesine kadar il merkezine girişine izin verilmemesi konusunda valilik açıklama yaptı. Trafik akışının güvenliği için Karaağaç mevkisinden il merkezine giden sürücülerin Meriç ve Tunca Köprüsü’nü kullanmamaları istendi. İl merkezinden Karaağaç istikametine gitmek isteyen sürücülerin ise yine aynı köprüleri kullanmaları önerildi.

Kakava-Hıdrellez Şenlikleri için İstanbul ve İzmir gibi farklı şehirlerden gelen ziyaretçiler etkinliğe katıldı. Nurcihan Yurdakul, Beylikdüzü’nden geldiklerini belirterek, her sene Kakava’ya geldiklerini ve bu yılın hava ve atmosferinin çok güzel olduğunu dile getirdi. Atiye Olgaç ise İzmir’den geldiklerini ve etkinliğin çok eğlenceli olduğunu söyledi. Geleneksel olarak, dileklerini suyun başında dilediklerini ve bu etkinliğin de bu yıl da mükemmel geçeceğini ifade etti.

Kakava ateşinin yakılması ve Hıdrellez kutlamalarının gerçekleştirilmesiyle renklenen Edirne, ziyaretçilerini büyülü bir atmosferle karşıladı. Etkinliklerin canlı müzik, dans ve geleneksel gösteriler eşliğinde sürdüğü Şenlikler, tarihi ve kültürel bir birikimi de beraberinde getirdi. Kakava-Hıdrellez Şenlikleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Binlerce Turist Edirne’yi Salladı! Kakava-Hıdrellez Şenlikleri Heyecanı artıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!