G-QXXHXL9JW0
USD34,19
EURO38,08
CNY4,87
GBP45,74
EURO/USD1,11
BIST9.665,78
Petrol71,94
GR. ALTIN2.892,39
BTC2.168.290,99

Bill Gates’ten şok açıklama: Yapay zeka işleri tehlikeye atabilir!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapay zeka, bilgisayar programları ve algoritmalar aracılığıyla akıl yürütme süreçlerini simüle etmek için kullanılan bir teknolojidir. Bu teknoloji günümüzde oldukça popüler hale gelirken Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, yapay zekanın iş alanlarına etkisini tartıştığı bir podcast yayınında ilginç açıklamalarda bulundu.

Bill Gates, OpenAI CEO’su Sam Altman ile gerçekleştirdiği podcast yayınında yapay zekanın gelecekte bazı meslekleri tehlikeye atabileceğini belirtti. Özellikle sohbet botları gibi yapay zeka sistemlerinin dünya çapında 300 milyon tam zamanlı işi etkileyebileceğini vurguladı.

Bill Gates, yapay zekanın etkilemeyeceği üç mesleği ise “alternatif enerji, sağlık biyobilimleri ve gelişen yapay zeka alanları” olarak belirtti. Bu üç mesleği seçen gençlerin yapay zekanın ilerleyen yıllarda işlerini kaybetme riski olmadığını düşündüğünü belirtti.

Gates’e göre, sağlık hizmetleri ve alternatif enerji sektörleri yapay zekanın geleceği için en önemli ve korunması gereken sektörler arasında yer alıyor. Bu sektörlerde yapay zekanın insanların işlerini alması beklenmiyor.

Bill Gates, yapay zekanın gelişimi konusunda oldukça dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Yapay zeka teknolojisinin insanların yaşamlarını kolaylaştırma potansiyeli olduğunu ancak doğru yönlendirilmediği takdirde ciddi sorunlar yaratabileceğini belirtti.

Sonuç olarak, yapay zeka teknolojisinin gelişimi ile birlikte iş alanlarında önemli değişiklikler olabileceği ve bazı mesleklerin tehlikeye girebileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bill Gates’in yapay zeka konusundaki değerlendirmeleri ve uyarıları bu konuda farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bill Gates’ten şok açıklama: Yapay zeka işleri tehlikeye atabilir!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!