G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.246.667,49

Biden, Ulusa Seslendi: ‘ABD Krallar Değil Halk Tarafından Yönetilir’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Joe Biden, Kasım ayında yapılacak ABD başkanlığı seçiminde adaylıktan çekilme kararı sonrası ulusa sesleniş konuşması yaptı. Biden, “ABD’yi krallar değil halk yönetir. Demokrasi herhangi bir unvandan daha önemli. Meşaleyi yeni nesle devretme zamanı geldi. Ulusu birleştirmek için çekilmek en iyi karardı” şeklinde konuştu.

Biden, Kamala Harris için de destek istedi ve onu iyi bir ortak olarak gördüğünü belirtti. “ABD halkından O’na destek olmasını istiyorum” diyen Biden, Harris ile birlikte 6 ay boyunca görevine odaklanacağını dile getirdi. Ayrıca, “Gazze’deki savaşı sona erdirmek, tüm esirlerin evlerine dönmesini sağlamak ve Orta Doğu’ya barış ve güvenliği temin etmek için çalışmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Biden’in konuşması, adaylıktan çekilmeye ilişkin kararının ardından yapılan ilk ulusa sesleniş konuşmasıydı. Bu karar sonrası, ABD’de siyasi arenada önemli bir değişim yaşanması bekleniyor. Biden, ulusa hitaben yaptığı konuşmada demokrasinin önemine vurgu yaparak, halkın ülkeyi yönettiğini vurguladı.

Meşaleyi yeni nesle devretme gerekliliğine inanan Biden, adaylıktan çekilme kararının ulusun birleşmesine katkı sağlayacağını düşünüyor. Kamala Harris’e olan desteğini de konuşmasında dile getiren Biden, Harris’in iyi bir ortak olduğunu ve onun da ABD halkının desteğini hak ettiğini belirtti.

Biden’in açıklamaları, uluslararası ilişkilerde de etkili olabilecek nitelikteydi. Orta Doğu’daki sorunlara karşı çözüm odaklı bir yaklaşım sergileyen Biden, Gazze’deki savaşı sonlandırmak ve Orta Doğu’ya barış ve güvenliği getirmek için çalışacaklarını ifade etti.

Biden’in ulusa sesleniş konuşması, ABD’de ve dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. Adaylıktan çekilme kararından sonra yapılacak seçimler öncesinde yapılan bu konuşma, ABD siyaseti üzerinde belirleyici bir etkiye sahip olabilir. Biden’in vurguladığı demokrasi, halk iradesi ve ulusal birlik gibi kavramlar, ABD’nin geleceği açısından önemli birer referans oluşturabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Biden, Ulusa Seslendi: ‘ABD Krallar Değil Halk Tarafından Yönetilir’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!