G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.147.629,35

Beyaz Saray Sözcüsü İsrail’deki Tecavüz Olayına Tepki Gösterdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İsrail’deki Sde Teiman gözaltı merkezinde bir Filistinliye yapılan tecavüz skandalı hakkında endişelerini dile getirdi. Sözcü, tecavüz, işkence ve taciz haberlerinin oldukça endişe verici olduğunu belirterek, tüm mahkumlara uluslararası hukuka uygun şekilde davranılması gerektiğini vurguladı.

İsrail’de faaliyet gösteren Kanal 12 televizyonunun yayınladığı görüntülerle birlikte, İsrail askerlerinin gözaltında tuttukları Filistinlilere karşı işledikleri suistimaller ortaya çıktı. Bu görüntüler sonrasında ABD’den ilk tepki geldi ve Beyaz Saray Sözcüsü Jean-Pierre, olayın takipçisi olacaklarını ve İsrailli yetkililerle bu konuyu görüşeceklerini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller da Sde Teiman’daki tecavüz olayıyla ilgili sıfır tolerans politikasını vurgulayarak, herhangi bir mahkuma cinsel taciz ve tecavüzün kabul edilemez olduğunu belirtti. Sadece ABD’nin değil, tüm insan haklarına saygı gösteren ülkelerin temel inancı olan bu prensip, İsrail’in de uyması gereken bir ilkedir.

İsrail askerlerinin bir Filistinliye tecavüz ettiği iddialarıyla başlayan süreç, gözaltına alınacak askerlerin direnmesi ve olayların büyümesiyle karmaşık bir hal almıştı. Bazı İsrailli bakanlar tecavüzcü askerlere destek mesajları verirken, toplumsal tepkiler de artmıştı. Gözaltına alınan askerlerin bir kısmı serbest bırakılırken, diğerleri hakkında soruşturmalar devam etmektedir.

Sde Teiman gözaltı merkezinde işlenen suistimaller daha önce de gündeme gelmiş ve New York Times gazetesinde konuyla ilgili haberler yapılmıştı. Haberlere göre, gözaltında tutulan Filistinlilere insanlık dışı muameleler yapıldığı ve işkenceler uygulandığı belirtilmişti. Bunun yanı sıra, gözaltı merkezinde sorgulanan Filistinli tutukluların maruz kaldığı zorbalıklar medyada geniş şekilde yer almıştı.

Sonuç olarak, İsrail’de yaşanan bu olaylar uluslararası toplum tarafından yakından izlenmekte ve İsrail’e insan haklarına saygı göstermesi yönünde çağrılar yapılmaktadır. ABD’nin de bu süreci yakından takip ettiği ve konunun takipçisi olacağı belirtilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Beyaz Saray Sözcüsü İsrail’deki Tecavüz Olayına Tepki Gösterdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!