G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.142.917,82

Beyaz Saray, İran’ın İsrail’e Hava Saldırısı Başlattığını Açıkladı: İsrail’e Desteğimiz Sarsılmaz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyaz Saray, İran’ın İsrail’e karşı başlattığı hava saldırısını ve İsrail’e desteklerinin ‘sarsılmaz’ olduğunu duyurdu. Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, yazılı bir açıklama yaparak bu konuda bilgi verdi. Watson, “İran’ın İsrail’e karşı hava saldırısı gerçekleştirdiği doğrulandı. Başkan Biden’ın mesajı açık: İsrail’in güvenliğine olan desteğimiz sağlamdır. ABD, İsrail halkının yanındadır ve İran’ın tehditlerine karşı onların savunmalarını destekliyor.” dedi. ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’a dönerek olayları ulusal güvenlik ekibiyle yakından takip ediyor ve ABD’li yetkililerin İsrail yetkilileriyle sürekli iletişim halinde olduklarını belirtti. Durum Odası’nda toplanacak olan Biden, Savunma Bakanı Lloyd Austin, Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Genelkurmay Başkanı General Charles Brown, CIA Direktörü Bill Burns ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan gibi isimlerle bir araya gelecek ve gelişmeleri yakından izleyecek.

Haber kaynağı olarak Anadolu Ajansı (AA) tarafından yapılan açıklamaya göre, Beyaz Saray, İran’ın İsrail’e başlattığı hava saldırısı konusunda hassasiyetini ve İsrail’e desteğini vurguladı. Bu saldırının ardından ABD, İsrail’e olan bağlılığını bir kez daha ortaya koyarak İsrail’in güvenliğine olan desteğini belirtti. Biden’ın ulusal güvenlik ekibiyle bir araya gelerek durumu gözden geçirdiği ve İsrail’in savunmasını güçlendirme konusundaki kararlılığını yinelediği ifade edildi. ABD Başkanı, İran’ın bu saldırısına karşı gerekli önlemleri alacaklarını ve İsrail’in yanında duracaklarını açıkladı.

Watson, açıklamasında, İran’ın İsrail’e karşı gerçekleştirdiği hava saldırısının ciddiyetini vurgulayarak ABD’nin İsrail’e desteğinin devam edeceğini belirtti. Özellikle İran’ın tehditlerine karşı İsrail’in güvenliğini sağlamak için ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Biden’ın, Savunma Bakanı, Dışişleri Bakanı, Genelkurmay Başkanı, CIA Direktörü ve Ulusal Güvenlik Danışmanı ile bir araya gelerek durumu değerlendireceği ve gerekli adımları atmaya hazır oldukları belirtildi. Bu süreçte ABD’nin İsrail ile olan ittifakının güçlü bir şekilde devam edeceği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Beyaz Saray, İran’ın İsrail’e Hava Saldırısı Başlattığını Açıkladı: İsrail’e Desteğimiz Sarsılmaz!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!