G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,19
CNY4,81
GBP44,63
EURO/USD1,09
BIST8.746,69
Petrol74,42
GR. ALTIN3.013,02
BTC2.339.459,35

Beşiktaş’taki Yangın Faciasında Acı Gerçekler: 29 Hayatın Ardında Gizli İhmaller ve Mücadele!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beşiktaş’taki Yangınla İlgili Mahkeme Keşfi Gerçekleştirildi

Beşiktaş’ta 2 Nisan Salı günü meydana gelen yangında, 16 katlı bir binanın bodrum katında bulunan gece kulübünde 29 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili yargılama süreci devam ediyor. Olayın ardından 33. Ağır Ceza Mahkemesi, olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi.

Bugün saat 10.00’da gece kulübüne giden keşif heyeti, burada detaylı incelemelerde bulundu. İncelemelerde mahkeme heyetinin yanı sıra olay yeri inceleme ekibi ve itfaiye personeli de yer aldı. İçeride yapılan çalışmalar sırasında, hayatını kaybedenlerin yakınları ve taraf avukatları dışarıda durumu takip etti.

‘Bilirkişiye Gerek Bile Yoktu’

Yangında yaşamını yitiren Özkan Baş’ın eşi Emine Kaya Baş, olayla ilgili düşüncelerini dile getirerek, “Bilirkişiye bile gerek yok, içeride hiçbir güvenlik önlemi yok. Bu bir ihmal bile değil, ihmal bile diyemeyiz. İstanbul’un göbeğinde 29 insan hayatını kaybetti. Kimse bu durumu medyaya taşıdı ya da bir şey yaptı. Mahkemelerde birçok sıkıntıyla karşılaşıyoruz. Bizler evlerimizde normal insanlar idik. Mahkeme süreçleri de oldukça zorlayıcı, son derece sinir bozucu oluyor. Karşı taraf düzgün davranmıyor; özellikle avukat Engin Çelebi ile çok zor durumlar yaşıyoruz. Hem acı hem kayıp var, bir de bunlarla uğraşmak zorunda hissediyoruz kendimizi. Mahkemeden döndüğümde, sırtımı koltuğa yaslayamıyorum. Sürekli bir endişe ve kaygı içindeyim ve bu mahkeme süreçlerini asla atlatamıyorum. Devletin gözüne biri girmesi için kaç insanın daha ölmesi gerekiyor? Beşiktaş Belediyesi ve buradaki diğer yetkililer nerede? Hiç kimse çıkıp, ‘Bunlar bizim insanlarımız’ demedi. Kurumların ihmali var, iş güvenliği uzmanı yok; yangın tüpleri çalışmıyor, sprinkler sistemleri devre dışı. Hiçbir önlem alınmamış. Onlar bu şekilde der, şöyle der; sonuç ne? Yakınlarımız iki, üç dakika içinde boğularak can verdi. Ne yapılması gerektiğini de bilmiyorum. Milletvekilleri başka olaylarda ortaya çıkıyor ama bu olayda kimse yok. Eşim evden 40 dakika önce çıktı; ya 10 dakika önce ya da 5 dakika önce mekânda olmuş olabilirdi. Burası da zaten benim evime çok yakın” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Beşiktaş’taki Yangın Faciasında Acı Gerçekler: 29 Hayatın Ardında Gizli İhmaller ve Mücadele!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!