G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,12
CNY4,84
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.966,82
Petrol74,56
GR. ALTIN2.858,49
BTC2.165.555,47

Beşiktaş, Transfer Yasağını Delerek Tuğba Karataş’ı Kadrosuna Kattı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beşiktaş Kulübü, ALG Spor’un transfer yasağına rağmen Tuğba Karataş’ı kadrosuna kattığını ve 14 Ocak 2024 tarihinde oynanan müsabakada söz konusu oyuncunun görev aldığını açıkladı. Kulüp, durumu Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu’na taşıyacağını duyurdu. FIFA tarafından 9 Ocak 2024 tarihinde yayımlanan kararla ALG Spor dahil yaklaşık 20 kulübe transfer yasağı getirilmişti. Transfer yasağına rağmen ALG Spor, 10 Ocak 2024 tarihinde Tuğba Karataş’ı transfer etmiş ve TFF Adana Bölge Müdürlüğü lisans çıkarmıştı. Beşiktaş, 14 Ocak 2024 tarihinde oynadığı maçta Tuğba Karataş’ın forma giydiğini ve durumu tespit ederek TFF’ye başvuruda bulundu. Ancak TFF, başvuruyu 14 Mart 2024 tarihinde zaman aşımı gerekçesiyle reddetti.

Beşiktaş Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu’na seslenerek, ALG Spor’a transfer yasağı olmasına rağmen Tuğba Karataş’a neden lisans verildiğini sorguladı. Kulüp, Türkiye’de kadın futbolunun her türlü kural ihlaline göz yumulduğunu düşünüyor ve bu durumu endişeyle takip ettiklerini belirtiyor. Beşiktaş, kadın futbolunda amatörlükten sıyrılıp profesyonelliğe geçme hedefine ulaşmak isterken karşılaştığı bu skandalla rahatsızlık duyduğunu vurguluyor. Kulüp, hukuksuzluk yaşanırken sporcuların organizasyona saygı duymasının zor olduğunu ve ülkede yaşanan durumu FIFA’ya nasıl izah edecekleri konusunda endişeli olduklarını dile getiriyor.

Beşiktaş Kulübü, kurumsallaşmanın imkansız olduğunu özensiz iletişim ve yetersiz bilgilendirmeyle sağlayamayacaklarını belirtiyor. Bu durumda, sporcuların da organizasyona saygı duymasını beklemek gerçekçi değil diye ekliyor. Kulüp, hukuka aykırı kararlarla karşılaşmalarının tüm kadın futbol paydaşlarını rahatsız ettiğini ve bu durumu kamuoyuna duyurmayı bir görev olarak gördüklerini ifade ediyor. Son olarak, Beşiktaş Kulübü, hukuksuz kararla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu’na başvuracaklarını duyuruyor.

Beşiktaş Kulübü, olanları İhlas Haber Ajansı (İHA) aracılığıyla kamuoyuna duyurarak, ALG Spor’un transfer yasağına rağmen Tuğba Karataş’ı kadrosuna kattığına dair açıklamalarda bulundu. Kulüp, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu’na başvurarak yaşadıkları hukuksuzluğun giderilmesi için adımlar atmaya kararlı gözüküyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Beşiktaş, Transfer Yasağını Delerek Tuğba Karataş’ı Kadrosuna Kattı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!