G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,40
EURO/USD1,12
BIST9.924,20
Petrol74,42
GR. ALTIN2.866,29
BTC2.159.516,66

Berşan Aksak, Ramazan Bayramı’nda Boşanma Aşamasındaki Eşini Acımasızca Katletti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz cumartesi günü Edirne’de yaşanan olayda, Berşan Aksak isimli kişi, Ramazan Bayramı vesilesiyle boşanma aşamasındaki 5 yıllık eşi Petek Aksak’ı, çocuğunu görmek için buluşmaya çağırdı. Petek Aksak 4 yaşındaki kızını yanına alarak Berşan Aksak ile buluştu. Ancak Berşan Aksak, kızı olmadan konuşmak isteyince Petek Aksak kızını evine bıraktıktan sonra Şükrüpaşa Mahallesi’ndeki hatıra ormanında tekrar buluştu. Burada aralarında çıkan tartışma sonrasında Berşan Aksak, çıkardığı tabanca ile 3 el ateş ederek Petek Aksak’ı öldürdü. Kaçan şüpheli yakalanıp gözaltına alınırken, tutuklanarak cezaevine konuldu. Petek Aksak ise toprağa verildi.

Petek’in annesi Pınar Otçu, Berşan Aksak’ı Allah’a ve devlete havale ettiğini belirterek, yaptığı açıklamada en ağır cezayı istedi. Tek tesellisinin torunu olduğunu ifade eden Pınar Otçu, duygularını dile getirdi. Petek’in babası Hakkı Kaçarlar da acı dolu sözlerle Berşan Aksak’a seslendi ve bir anne olan Petek’e nasıl kıyılabileceğini sorguladı.

Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurcan Pektaş ise kadına yönelik şiddetin insanlık onuruna aykırı olduğunu belirterek, toplum olarak kadınların güvenliğinin ve haklarının korunması için birlikte çalışılması gerektiğini vurguladı. Adaletin sağlanması için süreci takip edeceklerini ifade eden Pektaş, kadınların yaşam haklarının korunması ve şiddete maruz kalan herkesin sesinin duyulması için toplumsal farkındalığın artırılması gerektiğini söyledi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ise olayın tüm Edirne’yi yasa boğduğunu belirterek, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için devlet kurumları ve toplumun birlikte çalışması gerektiğini dile getirdi. Belediye Başkanı avukat Filiz Gencan Akın’ın hukuki süreci takip edeceğini söyleyen Tanrıkulu, kadın cinayetlerinin son bulması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Berşan Aksak, Ramazan Bayramı’nda Boşanma Aşamasındaki Eşini Acımasızca Katletti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!