G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,03
CNY4,84
GBP45,62
EURO/USD1,11
BIST9.861,56
Petrol73,81
GR. ALTIN2.888,93
BTC2.165.946,12

Belçika’da Türklere Yönelik Terör Saldırıları: Avrupa’da Türkiye’ye Oy Kullanmak Tehlikede mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belçika’da son günlerde gerilim yükselmeye devam ediyor. Terör örgütü PKK’ya bağlı teröristler, Belçika’daki Türklere ait çeşitli yerlere saldırılar düzenledi. Evler, dernekler, iş yerleri ve hatta bir cami hedef alındı. Ayrıca Belçika’da bulunan bir Ülkü Ocağı da PKK yandaşları tarafından kundaklandı. Türklerin en fazla oy kullandığı Avrupa ülkesi olan Belçika, PKK yandaşlarının saldırılarıyla sarsıldı. Union of International Democrats Başkanı Enis Çimen, PKK sempatizanlarının kirli oyununu açığa çıkardı.

Belçika’da Türk seçmenlerin büyük bir çoğunluğunun oy kullandığı belirtiliyor. Avrupa’daki seçimlerde Türk vatandaşlar oy kullanabiliyor ve bu oylar yaşadıkları ülkenin iznine tabi tutuluyor. Belçika, Türklerin en yoğun olarak oy kullandığı ülkelerden biri. Bu sebeple Türklerin %80’e yakın bir oranla oy kullandığı Belçika, terör saldırılarıyla sarsıldı. Çimen, Avrupa’da 3.5 milyon civarında seçmen bulunduğuna dikkat çekerek, PKK’nın Belçika’daki taşkınlıklarının Avrupa’daki seçimlere zarar verme amacı taşıdığını belirtti.

Çimen, Belçika’da yaşanan bu olayların terör örgütü PKK’nın hedefledikleri arasında olduğunu öne sürdü. Belçika yetkililerinin toplumsal kargaşa yaratma ve “Türkiye’nin sorunlarını buraya taşıma” stratejisi güdebileceği uyarısında bulundu. Bu durumun ileride Belçika’da Türklerin oy kullanmasının yasaklanmasına kadar gidebileceği uyarısında bulunuldu. PKK’nın bu tür hedefleri olduğu belirtildi.

Özetle, Belçika’da terör örgütü PKK’ya bağlı teröristlerin Türklere yönelik saldırıları ve kundaklamaları artarak devam ediyor. Belçika, Türk seçmenlerin yoğun olarak bulunduğu bir ülke olması sebebiyle de özellikle hedef alınıyor. Union of International Democrats Başkanı Enis Çimen, PKK’nın amacının Avrupa’daki Türk seçmenlerin etkisiz hale gelmesi olduğu uyarısında bulundu. Belçika’daki hadiselerin PKK’nın hedeflerine hizmet ettiğini belirten Çimen, ileride Türkiye için oy kullanmanın Belçika’da yasaklanabileceği uyarısında bulundu. Bu durumun Avrupa’daki Türk seçmenlerin haklarını ciddi şekilde tehdit ettiği belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Belçika’da Türklere Yönelik Terör Saldırıları: Avrupa’da Türkiye’ye Oy Kullanmak Tehlikede mi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!