G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,62
CNY4,88
GBP45,00
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,78
GR. ALTIN2.915,50
BTC2.182.498,61

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den Çarpıcı Açıklama: “Asgari Ücret Temmuz Ayında Revize Edilmelidir!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici, haftalık basın toplantısında yaptığı konuşmada, Temmuz ayında asgari ücretin revize edilmesi gerektiğini vurguladı. Enflasyon farkı yüzde 25 ise, asgari ücretin de yüzde 25 artırılması gerektiğini belirten Destici, tartışmaya gerek olmadığını söyledi. Ekonomik durumun ve vergi sisteminin Türkiye’de uzun zamandır sorgulandığını dile getiren Destici, partisinin kurulduğu günden beri ekonominin kronik sorunlarına dikkat çektiklerini ifade etti. Vergi reformunun gerekliliğine vurgu yapan Destici, ekonomik zorlukların alt gelir gruplarının hayatlarını olumsuz etkilediğini ve lüks tüketimin arttığını belirtti.

Vergi sistemiyle ilgili bir çalışmalarının olduğunu ve kısa sürede milletle paylaşacaklarını belirten Destici, var olan vergileri arttırmanın çözüm olmadığını ifade etti. Daha adil bir vergi sistemi kurulması gerektiğini belirten Destici, gelir vergisi ve kurumlar vergisinin vergi gelirlerinde daha önemli paya sahip olması gerektiğini söyledi. Ayrıca, en düşük emekli maaşının asgari ücretin üzerine çıkarılması gerektiğini savunan Destici, Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına enflasyon değerlerine göre zam yapılması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye’nin Avrupa Futbol Şampiyonası’nda oynamasıyla ilgili olarak da konuşan Destici, PKK sempatizanlarının milli takımı değil Portekiz’i destekleyip Türkiye’ye karşı olduklarını belirterek, bu tür destekçilerin Türk vatandaşlığından çıkarılmasını önerdi. Türk milli takımını desteklemeyenlerin ülkenin imkanlarından faydalanmamaları gerektiğini vurgulayan Destici, gerekli tedbirler alınmazsa bu kişilerin daha da tehlikeli eylemlere kalkışabileceğini ifade etti. Son olarak, Türk milleti olarak birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini söyleyen Destici, ülkenin ulusal değerlerine sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den Çarpıcı Açıklama: “Asgari Ücret Temmuz Ayında Revize Edilmelidir!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!