G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO37,70
CNY4,86
GBP44,93
EURO/USD1,10
BIST9.061,31
Petrol79,37
GR. ALTIN2.911,15
BTC2.146.664,74

BBP Genel Başkanı Destici: “Siyasi Partilere Verilen Yardım Anayasaya Aykırı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde kazandığı belediyelerinin bulunduğu illeri ziyaret etmek için Samsun’a geldi. İlk olarak Salıpazarı ilçesinde temaslarda bulunan Destici, daha sonra Samsun Valisi Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret etti. Ardından basın mensupları ile bir araya gelen Destici, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Anayasanın sivilleşmesi ve millileşmesi için ilk olarak siyasi partiler yasasında ve seçim kanununda değişiklikler yapılması gerektiğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı tasarruf tedbirlerini desteklediğini söyleyen Destici, tasarruf tedbirleri genelgesini destekleyip düzgün bir şekilde uygulanacağına inandığını belirtti. Ancak, siyasi partilere verilen hazine yardımının kaldırılmadığını eleştirdi. Siyasi partilere yapılan yardımların seçim yıllarında artarak devam ettiğini, bu durumun gerçek bir tasarruf politikası olmadığını savundu. Siyasi partilere verilen yardımın ölçüsüz ve israfı teşvik ettiğini dile getirdi.

Destici, üretimdeki desteklerin tasarruf tedbirlerine takılmaması gerektiğini vurguladı. Tarım sektöründe çiftçilere verilen desteklerin devam etmesi gerektiğini söyledi. Aynı zamanda anayasaya aykırı şekilde siyasi partilere verilen yardımların azaltılması gerektiğini belirtti. Avrupa’da da dünya genelinde olduğu gibi siyasi partilere yapılacak yardımların sınırlı olması gerektiğini dile getirdi.

Partisinin kuruluşundan bu yana 1982 Anayasası’nın değişmesi gerektiğini savunduğunu ifade eden Destici, yeni bir anayasanın hazırlanarak halkoyuna sunulması gerektiğini belirtti. Anayasa değişikliklerinin meclis içinde yapılması yerine, halkın onayının alınması gerektiğini savundu. Ayrıca siyasi partiler yasasında ve seçim kanununda yapılacak değişikliklerin önemine değindi. Bu değişikliklerin yapılması halinde yeni bir sivil anayasanın oluşturulabileceğini belirtti.

Mustafa Destici’nin ziyareti sırasında yaptığı açıklamalar ülke gündeminde geniş yankı uyandırdı. Siyasi partilere verilen hazine yardımının kaldırılması ve üretimdeki desteklerin devam etmesi konularındaki görüşleri tartışma yarattı. Destici’nin sözleri, siyasi partiler arasında farklı görüşler ortaya çıkmasına neden oldu ve ülke genelinde dikkatle takip edilmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BBP Genel Başkanı Destici: “Siyasi Partilere Verilen Yardım Anayasaya Aykırı”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!