G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,29
CNY4,88
GBP45,86
EURO/USD1,12
BIST9.675,68
Petrol71,45
GR. ALTIN2.897,99
BTC2.176.055,62

Bayram Tatilinde 66 Vatandaş Hayatını Kaybetti! Trafik Kazaları İçin Alarm Veren Bakan Yerlikaya Açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Ali Yerlikaya, bayram tatilinin son gününde ülke genelinde yaşanan trafik kazalarını ve ölümlü kaza sayısını açıkladı. Bayram tatili boyunca trafik polisleri ve Jandarma’nın çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Yerlikaya, Cumartesi gününe ilişkin rakamlara değindi. Cumartesi günü içerisinde 628 trafik kazasının meydana geldiğini belirten Bakan Yerlikaya, bu sayının endişe verici olduğunu ifade etti.

Bayramın 8. gününde ise toplamda 4 bin 998 trafik kazasının yaşandığını vurgulayan Yerlikaya, bu kazalar sonucunda maalesef 66 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi. 8 bin 352 vatandaşın da yaralandığı bilgisini veren Bakan, yaralı vatandaşlara acil şifalar diledi.

Bakan Yerlikaya, trafik kurallarına uyma konusunda vatandaşlara bir kez daha uyarılarda bulunarak, kurallara uyan sürücülerin ve yolcuların can güvenliğinin daha fazla korunacağını belirtti. Trafik kazalarının büyük çoğunluğunun dikkatsizlik, aşırı hız ve alkollü araç kullanımından kaynaklandığını hatırlatan Yerlikaya, bu konuda daha dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

Bakan Yerlikaya, trafik kazalarının ardında sevdiklerini kaybeden ailelere de başsağlığı dileyerek, hayatını kaybedenlerin anısına sessizce dua edildiğini sözlerine ekledi. Trafik güvenliği konusunda toplumun daha duyarlı olması gerektiği ve sadece resmi tatil günlerinde değil, her zaman trafik kurallarına uymaya devam edilmesi gerektiği vurgulayan Yerlikaya, bu konuda herkesin sorumluluk alması gerektiğini ifade etti.

Son olarak, Bakan Yerlikaya, trafik kazalarının önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin her geçen gün arttığını ve çalışmaların devam edeceğini belirtti. Trafik güvenliğinin sağlanması için tüm kurum ve kuruluşların işbirliği içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Bakan, bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bayram Tatilinde 66 Vatandaş Hayatını Kaybetti! Trafik Kazaları İçin Alarm Veren Bakan Yerlikaya Açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!