G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.248.339,59

Bayram Namazı ve Kutlamalar Başlıyor: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye genelindeki camilerde bayram namazı kılınacak ve ardından bayramlaşmalar yapılacak. Bayram namazı Ankara’da 06.49, İstanbul’da 07.04, İzmir’de 07.13, Çanakkale’de 07.15, Iğdır’da 06.04’te kılınacak. Şevval (Ramazan Bayramı) hilali, Asya Kıtası’ndan itibaren bu akşam görülmeye başlanacak ve yarın İslam dünyası Ramazan Bayramı’nı kutlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Fatih Mehmet Aydın, Müslümanların ramazan ayında manevi bir mesafe katettiklerini ve bayrama kavuştuklarını söyledi. Ramazan Bayramı’nın Müslümanlar için önemli bir zaman dilimi olduğunu vurgulayan Aydın, bayram günlerinde ıslah ve samimiyet ile duaların yapılması gerektiğini belirtti.

Aydın’a göre, bayram günlerinde fitre, fidye ve sadakalarla ihtiyaç sahiplerine yardım yapılması tavsiye edilmektedir. Hazreti Muhammed’in tüm toplumu bayram namazına davet ettiğini hatırlatan Aydın, asrı saadetten bu yana bayram günlerinde kutlamaların gerçekleştirildiğini ifade etti. Küskünlerin barışmasına vesile olacak şekilde bayram günlerinin geçirilmesi gerektiğini belirten Aydın, küçüklerin büyüklerini ziyaret etmesi, gidemeyenlerin ise telefon veya mesaj yoluyla bayramı kutlaması önerisinde bulundu. Bayramların Müslümanları bir araya getiren önemli zaman dilimleri olduğunu vurgulayan Aydın, bayramlarda ıslah ve samimiyetle duaların yapılmasının önemli olduğunu belirtti.

Sonuç olarak, Türkiye genelinde bayram namazlarının ardından bayramlaşmalar yapılacak ve Müslümanlar Ramazan Bayramı’nı coşkuyla kutlayacak. Bayramın manevi önemine vurgu yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Fatih Mehmet Aydın, bayram günlerinde fitre, fidye ve sadakalarla ihtiyaç sahiplerine destek olunması gerektiğini belirtti. Küskünlerin barışmasına vesile olacak şekilde bayram günlerinin geçirilmesi ve küçüklerin büyükleri ziyaret etmesi önem taşıyor. Bu özel zaman diliminde Müslümanların dualarını samimiyetle yapması ve birlik içinde olmaları gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bayram Namazı ve Kutlamalar Başlıyor: İşte Detaylar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!