G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.859.420,04

Bayraktar AKINCI TİHA, Denizde Hareketli Hedefi Vurarak Önemli Bir Başarıya Ulaştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Baykar tarafından üretilen Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi ile deniz üzerinde ilerleyen bir hedefi başarıyla vurdu. Bu test uçuşu, Bayraktar AKINCI’nın muharebe alanındaki yeteneklerini bir kez daha kanıtladı. Ayrıca Bayraktar AKINCI, Türk havacılık tarihinde önemli bir başarıya imza atarak 40 bin saatlik uçuş süresini tamamladı.

Bayraktar AKINCI, Türkiye’nin öncü insansız hava araçları projelerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Üretildiği günden bu yana en son test uçuşunda gösterdiği performansla dikkat çeken AKINCI TİHA, 40 bin saatlik uçuş süresini tamamlayarak Türk havacılık tarihinde önemli bir başarı elde etti. Aynı zamanda bu uçağın başarıları, Türk savunma teknolojisinin geldiği noktayı göstermesi açısından da oldukça önemli.

Baykar, projelerini öz kaynakları ile yürüterek 2003 yılındaki İHA Ar-Ge sürecinin başlangıcından itibaren gelirlerinin yüzde 83’ünü ihracattan elde etti. 2021 ve 2022 yıllarında Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne göre savunma ve havacılık sektörünün ihracat lideri oldu.

Ayrıca Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından 2023’te de sektörün ihracat şampiyonu olduğu açıklanan Baykar, geçen yıl 1.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Ülke olarak gelirlerinin yüzde 90’ından fazlasını ihracattan elde etmeyi başaran Baykar, savunma ve havacılık sektöründeki ihracatın üçte birini tek başına gerçekleştirdi. Ayrıca Bayraktar TB2 SİHA için 33 ülke, Bayraktar AKINCI TİHA için ise 9 ülke olmak üzere toplamda 34 ülke ile ihracat anlaşması imzalandı. Bu da Türk savunma sanayiinin uluslararası alandaki etkinliğini gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bayraktar AKINCI TİHA, Denizde Hareketli Hedefi Vurarak Önemli Bir Başarıya Ulaştı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!