G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,03
CNY4,84
GBP45,56
EURO/USD1,11
BIST9.895,14
Petrol73,64
GR. ALTIN2.880,54
BTC2.165.343,98

Baykar TB3 ASELFLIR-500 İle 25. Test Uçuşunu Tamamladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB3 SİHA, sınıfının en iyisi olan yerli elektro-optik sistem ASELFLIR-500 ile gerçekleştirdiği ilk uçuş testini başarıyla tamamladı. İlk kez ASELFLIR-500 ile 6 saatlik uçuş gerçekleştiren Bayraktar TB3, 25. test uçuşunu da başarıyla tamamladı. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde gerçekleştirilen test sırasında ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi başarılı bir şekilde entegre edildi. Ayrıca, AKINCI TİHA da test sırasında ASELFLIR-500 tarafından takip edildi.

Bayraktar TB3 SİHA, Türk Havacılığının Altın Çağı’nı temsil ederek ASELFLIR-500 ile gerçekleştirdiği Orta İrtifa Sistem Tanımlama ve Performans Testinde başarılı bir performans sergiledi. Bu önemli test, Teknofest kapsamında ilk kez halka açık olarak sergilendi ve Türkiye’nin 100. yıl kutlamalarında vatandaşlarla buluştu.

Baykar, Bayraktar AKINCI Denizde Albatros-T İDA Aselflir-500 ile gerçekleştirdiği hareketli deniz hedefi atışlarını da başarıyla tamamladı. Ayrıca, Bayraktar TB3’ün kısa pistli gemilerde kalkış ve iniş kabiliyetine sahip olması planlanmaktadır. TCG Anadolu gemisinde testlere başlanacak olan Bayraktar TB3, 2024 yılında bu kabiliyetlerini sergileyecek. Görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyeti ile uzun mesafelerden kontrol edilebilecek olan bu milli SİHA, keşif-gözetleme, istihbarat ve taarruz görevlerini etkili bir şekilde yerine getirecek.

Baykar, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla bu başarıları kamuoyu ile paylaştı. Selçuk Bayraktar, Türk Havacılığının Altın Çağı’nı temsil eden Bayraktar TB3’ün başarılı testlerini ve gelecek planlarını duyurdu. Baykar’ın milli ve özgün teknolojileriyle geliştirdiği SİHA’lar, Türk savunma sanayisinin gücünü ve teknolojik ilerlemesini simgeleyerek dikkat çekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Baykar TB3 ASELFLIR-500 İle 25. Test Uçuşunu Tamamladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!