G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,63
CNY4,88
GBP44,93
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,52
GR. ALTIN2.919,06
BTC2.149.964,97

Baykar, Deniz Hedeflerine Tam Isabet!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Baykar, Aselflir-500 ile gerçekleşen sabit ve hareketli deniz hedefi atışlarını başarıyla tamamladı. Milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI, Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden Mini Akıllı Mühimmatlar ve ASELFLIR-500 ile gerçekleştirilen atış testini başarıyla tamamladı. Testin ilk aşamasında 30 bin feet irtifadan deniz üstündeki sabit hedefi MAM-T ile tam isabetle vurdu. İkinci aşamada ise milli TİHA, MAM-L ile deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı 30 bin feet irtifadan başarıyla imha etti. Bayraktar AKINCI’nın deniz hedeflerine karşı gerçekleştirdiği başarılı atış testleri, Mavi Vatan’daki etkisini gözler önüne serdi.

Baykar tarafından paylaşılan gönderide, Türk Havacılığının Altın Çağı’nın yaşandığı vurgulandı. Bayraktar AKINCI ve Albatros-S IDA ile gerçekleşen sabit ve hareketli deniz hedefi atışlarının başarıyla tamamlandığı belirtildi.

Bayraktar TB3 SİHA, Cumhuriyetin 100. yılını taçlandırmak amacıyla TEKNOFEST İstanbul’da halka açık olarak sergilendi. Daha sonra Ankara ve İzmir’deki TEKNOFEST etkinliklerine de katılan Bayraktar TB3, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Kanatları katlanabilir yapıda tasarlanan Bayraktar TB3 ve Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, TCG Anadolu’nun uçuş güvertesinde sergilendi. Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle düzenlenen törenlerde yüz binlerce vatandaşın ziyaret ettiği Bayraktar TB3 ve KIZILELMA, dikkatleri üzerine çekti.

Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilir kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş yapabilecek. 2024 yılında TCG Anadolu gemisinde testlere başlanması planlanan Bayraktar TB3, insansız hava araçları açısından önemli bir yenilik olacak. TCG Anadolu’dan ilk uçuşunu 2024 yılında gerçekleştirecek olan Bayraktar TB3, sahip olduğu kabiliyetlerle Türkiye’nin caydırıcı gücünü artıracak.

Baykar, tüm projelerini öz kaynaklarıyla yürütürken ihracata büyük önem veriyor. İHA Ar-Ge sürecinin başlangıcından bu yana tüm gelirlerinin %83’ünü ihracattan elde eden Baykar, savunma ve havacılık sektöründe ihracat liderliği yapıyor. 2022 yılında 1.2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Baykar, Bayraktar TB2 SİHA için 32 ülke ile, Bayraktar AKINCI TİHA için ise 8 ülke ile olmak üzere toplamda 33 ülkeye ihracat anlaşmaları imzaladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Baykar, Deniz Hedeflerine Tam Isabet!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!