G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.136.182,50

BAŞKALE’DE BEKLENMEDİK KAR YAĞIŞI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün akşam saatlerinde, Başkale ilçesinde etkili olan sağanak yağmur, 2 bin 400 rakımlı ilçede kar yağışına dönüştü. Sabah saatlerinde iş yerlerine gitmek üzere dışarı çıkan vatandaşlar, karla kaplı araçlar ve binalarla karşılaştı. Bu beklenmedik kar yağışı sonucunda hava sıcaklığı sıfırın altına düşerek dondurucu bir soğuk yaşandı.

Başkale’deki bu kar yağışı, bölge halkı için sürpriz oldu. Normalde bu zamanlarda yağmur yağması beklenirken, birden kar yağışıyla karşılaşmak herkesi şaşırttı. İlçenin 2 bin 400 rakımlı olması, kar yağışının ne kadar şiddetli ve kalıcı olacağı konusunda ipuçları veriyordu. Beyaz örtüyle kaplanan araçlar ve çatılar, adeta sihirli bir dokunuşla kış manzarasına dönüşmüştü.

Vatandaşlar, kar altında kalan araçları ve yolları temizlemek için birbiriyle yardımlaşarak çalışmaya başladı. Ekipmanları olmadığı için ellerindeki imkanlarla kar temizleme çalışmalarına destek verdiler. Trafik olumsuz etkilenmemesi için kar temizleme işlemlerine hızla devam edildi.

Özellikle çocuklar, uzun zamandır görmedikleri kar manzarasının keyfini çıkardı. Kar topu oynayarak ve kartopu savaşları yaparak eğlenceli anlar yaşadılar. Bu sürpriz kar yağışı, Başkale halkı için beklenmedik bir doğa olayıydı ancak güzel anılar ve anılarla dolu bir gün olarak hatırlanacak.

Kar yağışının etkisiyle hava sıcaklığı oldukça düştü ve soğuk bir atmosfer oluştu. Vatandaşlar, dışarı çıkarken daha sıcak giysiler tercih etmek zorunda kaldılar. Daha önceden alınan tedbirler sayesinde, kar yağışının olumsuz etkileri minimize edilmeye çalışıldı.

Başkale ilçesinde yaşanan bu beklenmedik kar yağışı, insanlara doğanın ne kadar dalgalı ve sürprizlerle dolu olduğunu hatırlattı. Aniden değişen hava koşulları, her zaman için insanların hazırlıklı olması gerektiğini gösterdi. Karın tadını çıkaran vatandaşlar, bu anı unutulmaz kılmak için bol bol fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdiler. DHA’nın haberine göre yaşanan kar sürprizi, ilçe sakinlerine unutulmaz bir gün yaşattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BAŞKALE’DE BEKLENMEDİK KAR YAĞIŞI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!