G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.133.924,58

Başbakan Modi, Dış Güçlerin Seçimlerimize Yönlendirme Çabası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan, dünyanın en büyük seçimlerinden birine ev sahipliği yapmaktadır. Ülke Başbakanı Narendra Modi, seçimler sırasında oy kullanırken kameraların karşısına geçerek “dış güçlerin” seçimlere müdahale etmeye çalıştığını belirtmiştir. Seçimlerde Bharatiya Janata Partisi (BJP) lideri olan Modi’nin oy kullanmasının ardından üçüncü aşama başlamıştır. Bu aşamada seçmenler, Halk Meclisi (Lok Sabha) üyelerini belirlemek için sandık başına gitmektedir.
Seçimin üçüncü aşamasında 11 eyaletten 93 seçim bölgesinde yaklaşık 172,4 milyon seçmenin oy kullanması beklenmektedir. Bu aşamada 1300’den fazla aday yarışmaktadır ve Hindistan İçişleri Bakanı Amit Shah da adaylar arasında yer almaktadır. Modi, seçimlerde dış güçlerin etkili olduğunu iddia ederek, dünyanın Hindistan’ın seçimlerini yönlendirmeye çalıştığını söylemiştir. Ancak Hindistan halkının başka ülkelerin etkisi altında kalmayacağını vurgulamıştır.
Seçim Komisyonu, seçimlerin ilk iki aşamasında katılım oranının düşük olduğunu duyurmuştur. Bu nedenle katılımın artırılması için alınacak tedbirler üzerinde çalışılmaktadır. Aynı zamanda iktidardaki BJP’nin Müslümanları “şeytanlaştırdığı” iddiasıyla tepki çeken bir animasyon videosu paylaşmasının ardından seçim kampanyalarında sosyal medyanın sorumlu ve etik kullanımı konusunda siyasi partilere talimat verilmiştir.
Seçimler, 19 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar devam edecek ve yaklaşık 969 milyon seçmen oy kullanma hakkına sahip olacaktır. Sonuçlar 4 Haziran tarihinde açıklanacaktır. Başbakan Modi, Ulusal Demokratik İttifakı (NDA) lideri olarak Hindistan Ulusal Kalkınma Kapsamlı İttifakı (INDIA) adındaki geniş koalisyona karşı yarışmaktadır. Toplamda 28 eyalete ve 8 özel yönetim bölgesine yayılan seçimler, 19 Nisan, 26 Nisan, 7 Mayıs, 13 Mayıs, 20 Mayıs, 25 Mayıs ve son olarak 1 Haziran tarihlerinde gerçekleşecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Başbakan Modi, Dış Güçlerin Seçimlerimize Yönlendirme Çabası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!