G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,81
CNY4,88
GBP45,02
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
Petrol77,67
GR. ALTIN2.930,64
BTC2.092.770,20

Başbağlar Köyü Şehitleri Unutulmadı: CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Sert Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden 33 vatandaş, düzenlenen törenle anıldı. Törende konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, saldırının detaylarını aktararak, saldırının rastgele olmadığını vurguladı. Başbağlar köyünde yaşanan trajik olayın, 5 Temmuz 1993 tarihinde gerçekleştiği hatırlatıldı. Özel, 33 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan bu saldırının ülkede mezhep kavgası çıkarmak amacı taşıdığını belirtti.

Törenden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, ülkenin acılarına sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, Sivas Madımak’taki ve Başbağlar’daki olayları rövanş gibi göstermeye çalışmanın yanlış olduğunu söyledi. CHP’nin Başbağlar ile ilgili araştırma önergesinin reddedilmesine de değinen Özel, diğer partilerle iş birliği yapacaklarını ve olayların aynı komisyonda incelenmesini önerdi.

Anma töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere siyasilerin ve bürokratların gönderdiği taziye mesajları okundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da törende konuşarak, terör saldırısının ülkemizin birliğini hedef aldığını belirtti. PKK’lı teröristlerin köy halkını cami meydanında toplayarak saldırıyı gerçekleştirdiğini ifade eden Bayraktar, 33 vatandaşın şehit edilmesinin milletin tamamını hedef aldığını vurguladı. Sonuç olarak, Başbağlar köyündeki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anma töreni, ülkenin tüm insanlarını bir araya getirerek ortak acılara sahip çıkmayı ön plana çıkardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Başbağlar Köyü Şehitleri Unutulmadı: CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Sert Açıklamalar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!