G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.132.262,79

Barış Terkoğlu’nun ‘terörle mücadele görev almış kişileri hedef göstermek’ suçlamasıyla karşı karşıya olduğu dava görüldü.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek’in şikayeti üzerine, Odatv internet sitesinde ve Cumhuriyet Gazetesi’nde yayımlanan yazıları nedeniyle Cumhuriyet yazarı gazeteci Barış Terkoğlu hakkında ‘terörle mücadele görev almış kişileri hedef göstermek’ suçlamasıyla açılan davanın karar duruşması bugün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmaya Barış Terkoğlu ve avukatları katıldı. Savcı, Terkoğlu’nun ‘terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek’ suçundan cezalandırılmasını talep etti. Terkoğlu ise savunmasında, yargı mensuplarının eleştirilebilir olduğunu ve Anayasa’ya aykırı bir şekilde ayrı bir koruma zırhı olmadığını belirtti. Yargıyı eleştirmenin farklı olduğunu vurgulayan Terkoğlu, Anka Haber Ajansı’ndan alınan bir haber nedeniyle gazeteci olarak yargılanamayacağını savundu.

Terkoğlu, Odatv internet sitesindeki haberin Anka Haber Ajansı’ndan alındığını ve görevinin sadece bir haber müdürü olduğunu belirtti. Bu durumun kanuna aykırı olduğunu dile getiren Terkoğlu, gazetecilik adına yapılan haberde hedef gösterme olmadığını savundu. Ayrıca, Cumhuriyet Gazetesi’ndeki yazısında Akın Gürlek’i eleştirdiğini ve bu tür davaların eleştiri yapılmasın diye açıldığını ifade etti.

Duruşma sonunda mahkeme, kararını ileri bir tarihe erteledi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ek süre verdi. Barış Terkoğlu’nun avukatları ise müvekkillerinin beraatini talep etti. Davanın devamı önümüzdeki günlerde yapılacak. Terkoğlu’nun hakkındaki suçlamaların ve savunmalarının detayları merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Barış Terkoğlu’nun ‘terörle mücadele görev almış kişileri hedef göstermek’ suçlamasıyla karşı karşıya olduğu dava görüldü.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!