G-QXXHXL9JW0
USD34,06
EURO38,07
CNY4,84
GBP45,45
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,45
BTC2.161.257,70

Balkanlar’da Baharın Müjdecisi Baba Marta Etkinliği Edirne’de Kutlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne’de, her yıl 1 Mart’ta Balkanlar’da kutlanılan ‘Baba Marta’ etkinliği, Bulgaristan Edirne Başkonsolosluğu tarafından düzenlendi. Etkinlik kapsamında, konsolosluk çalışanları tarafından yöresel kıyafetler giyilerek Edirne sokaklarında ‘marteniçka’ adı verilen kırmızı-beyaz bileklikler dağıtıldı. Bu gelenek, baharın gelişini müjdelediği düşünülen eski bir ritüeldir. Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Borislav Dimitrov da etkinliğe katılarak, ‘marteniçka’ dağıttı.

Bulgaristan Edirne Konsolosu Atanas Dimov, Baba Marta’nın çok eski bir gelenek olduğunu belirterek, 1 Mart’ın baharın gelişini kutladıklarını ve marteniçka bilekliklerinin sağlık, bereket, huzur, dostluk ve özgürlüğü simgelediğini ifade etti. Bu gelenek Edirne halkıyla dostane ilişkileri güçlendirmekte ve her sene Mart’ın 1’inde ilkbaharı heyecanla beklemelerine vesile olmaktadır. Leylek gördüklerinde dilek dilediklerini ve bileklikleri leylek gördüklerinde ağaca bağladıklarını belirtti.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, 1 Mart’ın tüm Balkan ülkelerinde kutlandığını ve marteniçka geleneği ile baharın gelişini birlikte kutladıklarını söyledi. Tanrıkulu, dostlukların sınırları aşabileceğini ve bu gelenekle bütün Balkan ülkelerini kucakladıklarını ifade etti. Dünyayı iyilik, dostluk ve güzellik kurtaracak olanın sınırları aşan dostluklar olduğunu vurguladı.

Baba Marta etkinliği, her yıl 1 Mart’ta baharın müjdecisi olarak Balkanlar’da kutlanmaktadır. Bu etkinlik Edirne’de Bulgaristan Edirne Başkonsolosluğu tarafından düzenlenmekte olup, kırmızı-beyaz bileklikler dağıtarak baharın gelişini kutlamaktadırlar. Bulgular, bu gelenekle baharın gelişini müjdelemekte ve eski bir ritüel olarak değerlendirmektedirler. Baharın başlangıcını ve doğanın canlanışını kutladıkları bu etkinlik, dostane ilişkilerin kuvvetlenmesine vesile olmaktadır. Leylek gördüklerinde dilek dileyen ve bileklikleri leylek gördüklerinde ağaca bağlayan Bulgarlar, eski geleneklerini sürdürmeye devam etmektedirler.

Ertuğrul Tanrıkulu, 1 Mart’ın tüm Balkan ülkelerinde kutlandığını ve marteniçka geleneğiyle baharın gelişini birlikte kutladıklarını belirtti. Sınırları aşan dostlukların çok kıymetli olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, bu geleneğin Balkan ülkelerinde birlik ve beraberliği simgelediğini ifade etti. Baharın gelişiyle birlikte başlayan bu etkinlik, dostlukların sınırları aşabileceğini ve insanlığın güzelliklerle kucaklanabileceğini göstermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Balkanlar’da Baharın Müjdecisi Baba Marta Etkinliği Edirne’de Kutlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!