G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.139.217,68

Bakan Yerlikaya’dan Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 16 Organizatör Yakalandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla ve Adana’da gerçekleştirilen Göçmen Kaçakçılığı Organizatörlerine yönelik operasyonlar sonucunda 16 kişi yakalandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonun adını “KALKAN-21” olarak açıkladı ve 12 organizatörün tutuklandığını, 4 organizatör hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini belirtti. Göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında ülke genelinde yapılan operasyonlara devam edileceğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, düzensiz göçün ve göçmen kaçakçılarının ülkeyi hedef almasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Göç İdaresi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığının koordinasyonunda, Muğla ve Adana’da yapılan operasyonlarda ciddi sonuçlar elde edildi. Muğla’da yapılan operasyonlarda 5 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü yakalandı, 3’ü tutuklandı ve 2’sine adli kontrol kararı verildi. Adana’da ise 7’si yabancı uyruklu olmak üzere toplamda 1 organizatör yakalandı, 9’u tutuklandı ve 2’sine adli kontrol kararı verildi.

Operasyonlar sonucunda çok miktarda döviz ve Türk Lirası ele geçirildi. Emniyet güçleri ve Göç İdaresi Başkanlığı personeli operasyonları başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Bakan Yerlikaya, operasyonlara katılan polisleri ve personeli tebrik ederek, milletin dualarının kendileriyle olduğunu belirtti. Göçmen kaçakçılarına karşı kararlılıkla mücadele eden Türkiye’nin, düzensiz göçü ve göçmen kaçakçılığını engellemek için her türlü tedbiri almaya devam edeceği vurgulandı. Bu tür operasyonların devam edeceği ve ülkenin göç yolu haline gelmesine fırsat verilmeyeceği açıklandı. Son olarak, operasyonlarda yakalanan organizatörlerin adli süreçlerinin titizlikle takip edileceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Yerlikaya’dan Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 16 Organizatör Yakalandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!