G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO37,88
CNY4,85
GBP45,62
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,47
GR. ALTIN2.884,71
BTC2.165.675,88

Bakan Uraloğlu, Tarihi Köprüde Yaptığı Açıklamalarla Dikkat Çekti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Nevşehir’in Avanos ilçesinde tarihi bir köprü restorasyonu alanında yaptığı açıklamada, seçim sürecinde olduklarını ve hizmetler yapmaya talip olduklarını belirtti. Sultan Abdulhamid döneminde yapılan 11 ayaklı, 152 metre uzunluğundaki tarihi köprüyü ziyaret eden Uraloğlu, köprünün tarihçesi hakkında bilgi verdi. 1925 yılında yaşanan bir yangın sonucu köprünün ahşap kısımlarının yanmasıyla betonarme olarak yeniden yapıldığını ve 1995 yılında bazı ilavelerle restore edildiğini ifade etti.

Taş köprünün 11 adet taş ayaklarında restorasyon çalışmalarının devam ettiğini ve üzerinin çelik bir tabliye ile Avanos’a yakışacak şekilde yapılacağını söyleyen Uraloğlu, aslına uygun bir restorasyon süreci yürüttüklerini vurguladı. Köprünün tarihi dokusunu koruyarak çalışmaları tamamlamayı planladıklarını belirten Bakan, çalışmaların yavaş ancak titizlikle devam ettiğini kaydetti. Bu yıl içerisinde köprüyü tamamlayarak hizmete açacaklarını söyledi.

Bakan Uraloğlu’nun tarihi köprüdeki konuşmasının ardından bir esnaf ziyareti gerçekleştirdiği ve bir vatandaşın, “Eğer seçimi kaybederseniz taş köprünün yapımı duracak mı?” sorusuna, “İstanbul ve Ankara’da hizmetler durdu mu?” şeklinde yanıt verdiği belirtildi.

Avanos ilçesindeki ziyaretlerin ardından bir otelde düzenlenen iftara katılan Uraloğlu, iktidara geldikleri zamandan bu yana birçok proje geliştirdiklerini ve ulaşım sektöründe önemli adımlar attıklarını ifade etti. Bakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yapılan yatırımlarla Türkiye’nin ulaşım alanında büyük gelişmeler kaydettiğini ve halkın daha güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat etmesini sağladıklarını dile getirdi. Gelecek hedeflerinin ise Türkiye’yi dünyanın önde gelen ekonomilerinden biri yapmak olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, ulaştırma sektörüne daha fazla yatırım yaparak ülkenin gelişimine katkı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Uraloğlu, Tarihi Köprüde Yaptığı Açıklamalarla Dikkat Çekti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!