G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.856.708,80

Bakan Tekin’den ÖSYM sorularıyla ilgili açıklamalar: “Öğretmenler de soru hazırlasın”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Ülke TV’de cuma günü canlı olarak yayınlanan programda, yeni müfredat hakkında soruları cevapladı ve açıklamalarda bulundu. Bakanlık bünyesinde görev yapan öğretmenlerin her kademede çalıştığını belirten Tekin, ÖSYM’nin soru hazırlama ekibine bakanlık öğretmenlerinin dahil edilmesini istediklerini ifade etti. Üniversite sınavında sorulacak soruların tamamının bakanlık ders kitapları ve müfredatından çıkacağını belirten Tekin, ÖSYM Başkanının da bu öneriyi kabul ettiğini söyledi. Öğrencilerin okula gitmeleri, ders kitaplarını takip etmeleri gerektiğini vurgulayan Tekin, ilave eğitim ihtiyacı durumunda Destekleme ve Yetiştirme Kurslarını okul müdürlerinden talep etmelerini önerdi.

Bakan Tekin, ders kitaplarından ve EBA üzerinden oluşturulan materyallere odaklanmanın yeterli olduğunu belirtti. Yeni müfredatın detaylarını paylaşarak, program hakkında gelen geri bildirimlerin takip edildiğini ifade etti. Öğrencilerin ilave eğitime ihtiyaç duymamaları için çalıştıklarını belirten Tekin, müfredatın basına sızdırılmadığını ve herkesin erişimine açık olduğunu vurguladı.

Özel yayınevlerinden kitap talep etmediklerini ve kitap yazımı için onay süreci olduğunu açıklayan Tekin, müfredatın askıya çıktıktan sonra kitap yazımının başlayacağını ve onay sürecinin Talim ve Terbiye Kurulu tarafından yürütüleceğini belirtti. Müfredata eleştirilerin olduğunu kabul eden Tekin, programın revize edilerek topluma şeffaf bir şekilde sunulması gerektiğini ifade etti.

Öğretmen seçiminde mülakatın önemine değinen Bakan Tekin, LGS tarihinin değişmeyeceğini ve merkezi sınavın 2 Haziran’da yapılacağını duyurdu. Ayrıca öğretmenlerin şiddet durumunda yer değişikliği taleplerini karşılamak için yönetmelikte düzenleme yapılacağını söyledi. Bakan Tekin, öğrencilerin sınav baskısını azaltmak için proje okullarının sayısını azaltma ve öğrenci sayısını kademeli olarak düşürme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Tekin’den ÖSYM sorularıyla ilgili açıklamalar: “Öğretmenler de soru hazırlasın”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!