G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,47
CNY4,83
GBP44,79
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
Petrol79,28
GR. ALTIN2.897,35
BTC2.059.297,63

Bakan Özhaseki: “Denizler Halkındır! Ayvalık Sahillerindeki Kaçak Yapılar Yıkılıyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaştığı bir mesajda, Balıkesir Ayvalık’ta sahillere erişimi engelleyen kaçak yapıların yıkımına başlandığını duyurdu. Bakan Özhaseki, “Denizler halkındır! Balıkesir Ayvalık’ta vatandaşlarımızın sahillere erişimini engelleyen hukuk dışı yapıların yıkımına başladık. Sahillerimizde kaçak yapılara ve işgallere geçit vermeyeceğiz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ‘Denizler Halkındır Projesi’ adı altında vatandaşların sahillere erişimini engelleyen kaçak yapıların yıkımına start verdi. Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde başlatılan bu çalışma kapsamında denetimler hızla sürdürülüyor. Bakan Mehmet Özhaseki’nin öncülüğünde gerçekleştirilen projede, Ayvalık’ta turistik bir tesiste yapılan mevzuata aykırı uygulamalar tespit edilerek yıkım işlemleri başlatıldı. Kaçak yapının, Ayvalık Kaymakamlığı ve Belediyesi koordinasyonunda Bakanlık denetiminde yıkımı gerçekleştirildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, denizlere erişimi engelleyen her türlü kaçak yapının yıkımına devam edileceği belirtildi. Ayvalık’ta başlatılan yıkım çalışmalarının Kurban Bayramı sonrasında da süreceği vurgulandı. Bakanlık ekipleri, Kıyı Kanunu çerçevesinde izinsiz yapılaşmaları denetlemeye devam ederek, vatandaşların doğal güzelliklere erişimini sağlamak için kararlı bir şekilde çalışmalarını sürdürecekler.

Bu olumlu adım, Ayvalık ve çevresindeki sahillerin korunması ve halkın doğal güzelliklere erişiminin önündeki engellerin kaldırılması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bakan Mehmet Özhaseki’nin liderliğinde başlatılan ‘Denizler Halkındır Projesi’, vatandaşların haklarına sahip çıkılması ve doğal çevrenin korunması açısından önemli bir adım olarak tarihe geçecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Özhaseki: “Denizler Halkındır! Ayvalık Sahillerindeki Kaçak Yapılar Yıkılıyor”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!