G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,16
CNY4,84
GBP45,55
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,77
GR. ALTIN2.877,99
BTC2.154.234,69

Bakan Işıkhan’dan Kadın İstihdamı Açıklamaları: İş Pozitif ile 1 Ayda 30 Bin Kadın İstihdamı Sağlandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Adana’ya geldi ve valilik ziyaretinin ardından Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen Kadın İstihdam Sistemi İş Pozitif Tanıtım Programı ve fuar açılışına katıldı. Bakan Işıkhan, konuşmasında kadın istihdamının önemine vurgu yaparak, kadınların toplumsal hayata aktif ve üretken katılımını destekleyecek projeler geliştirmek için çaba gösterdiklerini belirtti.

Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde hayata geçirilen ‘İş Pozitif Kadın İstihdamı Projesi’nin açılışını yaptıklarını ve projenin kapsamı hakkında bilgi verdi. Projeye başladıktan sadece 1 ay sonra 30 binden fazla kadının işe yerleşmesini sağladıklarını ve kadın istihdamını artırmak için çeşitli başlıklarda çalışmalar yürüteceklerini ifade etti. Bölge illerinde kadın istihdamının arttığını ancak hala daha iyileştirilebileceği konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Işıkhan’a göre, Bakanlık olarak memurların ve işçilerin haklarını korumak önceliklidir. Geçtiğimiz yıllarda yapılan toplu sözleşmeler sonucunda memurların önemli kazanımlar elde ettiğini ancak bu kazanımların bir kısmının CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne götürmesi sonucu iptal edildiğini açıkladı. Bu iptal kararının memurların maaşlarında 345 TL’lik azalmaya neden olacağını ve CHP zihniyetinin bu tür hakları iptal ettirmesinin anlaşılmaz olduğunu belirtti. Ancak buna rağmen Bakanlık olarak gerekli adımların atılacağının altını çizdi.

Son olarak Bakan Işıkhan, CHP’nin emekçilerin kazanımlarını iptal etme konusundaki tutumunu eleştirerek, kamu görevlilerinin haklarını savunmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. CHP zihniyetinin her şeye muhalif olduğunu ve halkın sorunlarına çözüm getirmek yerine karşı çıkmayı tercih ettiğini vurguladı. Emekçilerin endişelenmemesi gerektiğini ve haklarını savunmaya devam edeceklerini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Işıkhan’dan Kadın İstihdamı Açıklamaları: İş Pozitif ile 1 Ayda 30 Bin Kadın İstihdamı Sağlandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!