G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO37,99
CNY4,86
GBP45,70
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,94
GR. ALTIN2.895,01
BTC2.157.928,22

Bakan Işıkhan’dan Emeklilere Müjdeli Haberler: İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çorum Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatcı, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla Ticaret Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen ‘Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı Buluşmaları’ programında Bakan Işıkhan, iş insanlarıyla bir araya geldi. Bakan Işıkhan, 2023 yılı işgücü verilerinin açıklandığı toplantıda yaptığı konuşmada, işsizlik oranının yüzde 9,4’e gerileyerek 1 puanlık azalış gösterdiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye ekonomisinin yüzde 4,5 büyüme oranıyla AB ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülke olduğunu ve milli gelirin 1 trilyon doları aşarak tarihin en yüksek seviyesine ulaştığını söyledi. Bakan Işıkhan, pandemi ve bölgedeki savaşlara rağmen doğru yolda olduklarını vurguladı.

Konuşmasında emeklilere yönelik hizmetlerin önemine değinen Bakan Işıkhan, 2002 yılında iktidara geldiklerinde devraldıkları sosyal güvenlik ve sağlık sisteminin iflas noktasında olduğunu hatırlattı. Sahip oldukları sağlam politikalarla sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi oluşturduklarını, sağlık hizmetlerinde dünya standartlarında bir seviyeye yükseldiklerini belirtti. Emeklilere en iyi hizmeti sunma gayretinde olduklarını ifade eden Işıkhan, gelecek dönemde de bu yönde çalışmalarına devam edeceklerini dile getirdi.

Bakan Işıkhan, temmuz ayında yapılacak olan emekli aylıklarının masaya yatırılacağını duyurdu. Emekli maaşlarının memur emeklileri için toplu sözleşme, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyona göre belirlendiğini hatırlatan Işıkhan, ihtiyaçlar ve imkanlar doğrultusunda emeklilere adımlar atacaklarını ve ekonomik büyüme ile artan refahtan emeklilere daha fazla pay vermeye devam edeceklerini söyledi. Ayrıca, 3600 ek gösterge düzenlemesinin genişletilerek tüm memurları kapsayacak şekilde hayata geçirileceğini ve esnafların emeklilik için gerekli sigorta prim gün sayısındaki adaletsizliğin giderileceğini belirtti.

Son olarak, devletin gücünü vurgulayan Bakan Işıkhan, vatandaşları mağdur etmeden hizmetlerini sürdürebildiklerini, sözlerinin arkasında olduklarını ve Türkiye Yüzyılı vizyonunu gerçekleştirmek için Cumhur İttifakı olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde hedeflerine ulaşacaklarına olan inancını dile getiren Işıkhan, katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Işıkhan’dan Emeklilere Müjdeli Haberler: İşte Detaylar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!