G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.248.339,59

Bakan Fidan, New York’taki Türkevi’nde TRT Haber canlı yayınında gündemi değerlendirdi, soruları yanıtladı: İşte detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, New York’taki Türkevi’nde TRT Haber canlı yayınında gündemi değerlendirdi ve soruları yanıtladı. Fidan, geçtiğimiz yıl söylediklerinin gerçekleştiğini ve istemedikleri bir durum olduğunu belirterek, “İsrail’in Gazze’deki hedeflerine ulaştıktan sonra şimdi cepheyi Lübnan’a taşıdığını gözlemliyoruz.” şeklinde konuştu.

Fidan, Amerika ve uluslararası toplumun sessizliğinin ürkütücü bir durum haline geldiğini ifade ederek, İsrail’in Hizbullah’a yönelik saldırılarını uzun süredir hazırlık yaptığı istihbarat bilgilerine dayandırdı. Ayrıca Hizbullah lideri Nasrallah’ın önemli bir figür olduğunu ve yokluğunun büyük bir kayıp olduğunu belirtti.

BM 79. Genel Kurulu’nda Türkiye’nin verimli bir şekilde yer aldığını söyleyen Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filistin meselesine odaklanan tarihi konuşmasının ilgi çekici olduğunu vurguladı. Gazze meselesinin uluslararası sistemin zayıf noktalarını gösterdiğini belirterek, BM Güvenlik Konseyi’nde Filistin konulu toplantıda yapılan konuşmada soykırımın devam ettiği vurgusunu yaptı.

Fidan, Amerikan siyasetinde kök salan Siyonizm’e dikkat çekerek, ABD’nin İsrail’in aklına hizmet eden bir yapı haline gelmesinin rahatsızlık verici olduğunu ifade etti. Ayrıca ABD ile yaşanan yaptırımlar konusunda Amerikan Senatosu’ndaki kongre üyeleriyle görüşmeler gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Türkiye’nin bölgede yapıcı bir rol üstlendiğini belirten Fidan, Türkiye’nin son yıllardaki mücadele ve kalkınma hamlelerini bölge ülkeleriyle paylaştığını ve bölgede barış ve kalkınma için çaba harcadığını ifade etti. Ayrıca Türkiye’nin Somali ve Etiyopya arasında arabuluculuk yaptığını ve yakın zamanda çözüme ulaşmayı umduklarını belirtti.

Fidan, Türkiye’nin diplomatik gücünü vurgulayarak, son bir yılda Dışişleri Bakanlığı’nın ciddi bir reform sürecinden geçtiğini ve devam eden politikalarla bölgesel barış ve güvenliği destekleyeceğini söyledi. Son olarak, Türkiye’nin Afrika ülkelerine yardım eli uzatan ve bölgede köklü ilişkiler kuran bir ülke olduğunu vurgulayarak, ülkenin önemli bir aktör olarak yoluna devam edeceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Fidan, New York’taki Türkevi’nde TRT Haber canlı yayınında gündemi değerlendirdi, soruları yanıtladı: İşte detaylar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!