G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.142.908,76

Bakan Ersoy, Mardin’in Midyat ilçesinde turizm çalışmalarını yerinde inceledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Mardin’e gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç ile birlikte Midyat ilçesini ziyaret etti. Midyat’ın Giyimciler ve Kuyumcular Çarşısı Cephe Yenileme ve Meydan Düzenleme Projesi kapsamında yapılan çalışmaları inceleyen Bakan Ersoy, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Bakan Ersoy, Telkari Müzesi, Midyat Millet Bahçesi Millet Kütüphanesi, Midyat Bebek ve Çocuk Kütüphanesi ve Binbaşı Hacı Abdurrahman Efendi Konağı’nda da incelemelerde bulundu. Burada Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’den projeler hakkında bilgi aldı.

Ayrıca, Bakan Ersoy, Midyat Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’ni de gezerek turizm sektöründeki değişiklikleri ve gelişmeleri değerlendirdi. Turizmi yılın 12 ayına yaymayı ve birçok yeniliği sektöre dahil etmeyi hedeflediklerini belirten Bakan Ersoy, yapılan altyapı çalışmalarının turizme olumlu yönde yansımaya başladığını ifade etti.

Bakan Ersoy, Türkiye’nin turizm alanındaki başarılarını belgelendirmeyle destekleyerek ülkenin tanıtımının dünyada daha etkili hale geldiğini vurguladı. 2019’dan itibaren Türkiye’nin turizmde rekor kıran bir ülke haline geldiğini ve ziyaretçi sayısında ciddi artışlar yaşandığını söyledi. Hedeflerinin Türkiye’yi dünyadaki en çok ziyaretçi alan ülkeler arasına taşımak olduğunu belirterek, bu hedefe ulaşmak için 81 ilde turizmi canlandırmaya odaklanacaklarını dile getirdi.

Bakan Ersoy ayrıca, dünyada farklılıkların savaş sebebi olmaya başladığı bir dönemde Midyat’ın farklılıklarını barış ve huzur içinde bir arada yaşayan bir ilçe olduğunu vurgulayarak Türkiye ve dünya olarak Midyat’a teşekkürlerini iletti.

Son olarak, Midyat’ın turizm potansiyeline değinen Bakan Ersoy, Midyat’ın gastronomisi, arkeolojik değerleri ve kültürel zenginlikleriyle önemli bir turizm destinasyonu olduğunu belirtti. Turizm sektöründe birinci sıraya yerleşmeyi hedeflediklerini ve esnafın da turizmden daha fazla faydalanmasını sağlayacaklarını ifade etti. Ayrıca, Mardin’e yapılan yatırımların devam edeceğini ve mayıs ayında 8 bin 500 metrekarelik dev bir kütüphane ihalesinin gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Ersoy, Mardin’in Midyat ilçesinde turizm çalışmalarını yerinde inceledi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!