G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.165.438,63

Bağcılar’daki Sucu Dükkanında Cinsel İstismar Davası Bugün Görülmeye Başlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Bağcılar’da su bayisi işleten ve 4 kız çocuğuna sahip olan Metin Şenay, dükkanındaki ses yalıtımlı özel odada çocuklara cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Şenay’a 4 çocuğa karşı cebir, tehdit ve hile kullanarak çocuğu cinsel amaçla hürriyetinden yoksun kılma, 12 yaşını tamamlamamış çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanma suçlarından toplamda 128 yıl 9 aydan 331 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

Duruşma, Şenay’ın tutuklu olduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile gerçekleştirildi. Mağdur çocukların ailelerinin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatlarının katılımıyla başlayan duruşmada, yetki belgesi bulunan avukatlar ile izleyiciler salona alınmadı. Salona alınmayan avukatlar tutanak tutarken, izleyiciler de tepkilerini “Çocuklar vatandır vatanına sahip çık”, “Çocuklar susmaz, sen de susma” sloganlarıyla dile getirdi.

Öncesinde adliye önünde Kadın ve Demokrasi Derneği tarafından yapılan basın açıklamasında, KADEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Canan Sarı, “Bağcılar sapığı” olarak bilinen sanığın çocuklara cinsel istismarda bulunduğu olayı hatırlatarak, Şenay’ın adalet önünde hesap vermesi talebini dile getirdi. Başsavcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Şenay’ın çocuklara yaşattığı dehşet detaylı bir şekilde yer aldı ve toplamda 128 yıl 9 aydan 331 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

KADEM hukuk kurulu olarak davayı takip edeceklerini belirten Canan Sarı, toplumda güvenli bir yaşam için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Duruşma kapalı şekilde devam ederken, son kararın nasıl olacağı merak konusu oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bağcılar’daki Sucu Dükkanında Cinsel İstismar Davası Bugün Görülmeye Başlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!