G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.694,94

Bağcılar Meydanı’nda Ramazan Coşkusu Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Bağcılar Meydanı’nda Ramazan Platosu kuruldu. 7’den 70’e her kesime hitap eden plato, özellikle çocuklara yönelik etkinliklerle doluydu. Minikler için kukla gösterimleri, tiyatro oyunları, karikatür çizimleri, çizgi film gösterimi, ebru sanatı ve labirent gibi çeşitli eğlence alanları oluşturuldu.

Ayrıca gençler ve yetişkinler için de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Ramazan’ın güzel adetlerinin hatırlatıldığı, namaz surelerinin anlatıldığı, camilerin tanıtıldığı videolar, Peygamber kıssalarının anlatılacağı söyleşiler ve film gösterimleri planlandı. Kitap standı, Ramazan sergisi, ödüllü yarışmalar ve mani söyleyen davulcuların da yer aldığı plato, Ramazan ayı boyunca devam edecek.

Bağcılar Meydanı’nda bulunan Ramazan Platosu’nun açılışı için Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, vatandaşlarla buluştu ve ramazan davulcuları eşliğinde Çarşı Caddesi’ni dolaştı. Başkan Özdemir, vatandaşlarla birlikte fotoğraf çektirdi ve sahneye çıkarak plato içinde gerçekleşen etkinlikler hakkında konuştu.

Başkan Özdemir, Ramazan Platosu ile ilgili yaptığı açıklamada, platonun her kesime hitap eden etkinliklerle dolu olduğunu belirtti. Osmanlı dönemine ait adetleri ve gelenekleri vatandaşlarla buluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Özdemir, platonun içinde geleneksel müzik dinletileri, tiyatro ve Hacivat-Karagöz gösterileri, çeşitli film gösterimleri, ebru sanatı ve karikatür çizimleri gibi etkinliklerin yer aldığını ifade etti. Ayrıca Ramazan’a özgü adetlerin anlatıldığı videolar, İstanbul’un tarihi camilerini tanıtan videolar, söyleşiler ve huzur sohbetlerinin de plato içinde gerçekleşeceğini belirtti.

Başkan Özdemir, Ramazan ayı boyunca devam edecek olan etkinlikler kapsamında ilk orucunu tutan çocuklara oyuncaklar takdim edileceğini, orijinal meyvelerle hazırlanmış macunlar ve Osmanlı şerbetlerinin vatandaşlarla buluşturulacağını da ekledi. Meydanın kandillerle ve ışıklarla süslendiğini de sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bağcılar Meydanı’nda Ramazan Coşkusu Başladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!