G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO37,88
CNY4,88
GBP45,52
EURO/USD1,11
BIST9.351,22
Petrol74,46
GR. ALTIN2.927,52
BTC2.084.401,07

Azerbaycan’ın Kurtardığı Şuşa Şehrine İlk Aileler Geri Dönüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

30 yıl süren işgalin ardından kurtarılan Karabağ’ın sembol şehri olan Şuşa’ya ilk etapta 20 aile yerleşmek üzere geri döndü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in liderliğinde yürütülen proje kapsamında, 88 kişiden oluşan 20 aile Şuşa’ya taşındı. Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva, devlet tarafından inşa edilen konut sitesinin açılışına katılarak, yeni sakinlerle bir araya geldi.

Aliyev, bu “büyük dönüş” olarak nitelendirdiği projeyle ilgili olarak, Şuşa’nın tarihi kurtuluşunu ve yeni imar çalışmalarını değerlendirdi. Şehrin restore edilen geleneksel mimarisiyle inşa edilen evlerine yerleşen ailelere mutluluklar dileyen Aliyev, Karabağ’ın kurtuluşunu Azerbaycan askerlerine, şehitlere ve gazilere borçlu olduklarını belirtti.

Azerbaycan’ın sadece topraklarını talep ettiğini vurgulayan Aliyev, AGİT Minsk Grubu’nun Azerbaycan halkına karşı işlediği hataları önemsediğini ifade etti. Fransa ve Amerika’nın Azerbaycan aleyhine faaliyetlerde bulunduğunu belirten Aliyev, uluslararası politikalarını hukuka dayandıklarını vurguladı ve Ermenistan’ın agresif eğilimlerine karşı güçlü bir karşılık vereceklerini dile getirdi.

Şuşa’nın işgal sırasında değişmeye çalışılsa da tarihi Azerbaycan dokusunu koruduğunu belirten Aliyev, Ermenilerin bölgeyi kendi memleketleri olarak imar etmediğini söyledi. Şuşa’nın taş üstüne taş koyarak yaşamaya geldiklerini ve Azerbaycan bayrağının burada daima dalgalanacağını ifade etti. Konuşmasının ardından ailelere daire anahtarları teslim edildi.

Şuşa, tarihi ve kültürel değerleriyle Karabağ’ın sembol şehri olarak kabul edilmektedir. Ermeni güçleri tarafından 8 Mayıs 1992’de işgal edilen Şuşa, Azerbaycan ordusu tarafından 8 Kasım 2020’de kurtarılmıştı. Bu tarihten itibaren şehir, Azerbaycan’ın özgür ve bağımsız bir şekilde tekrar inşa edilmesi için çalışmalar devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Azerbaycan’ın Kurtardığı Şuşa Şehrine İlk Aileler Geri Dönüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!