G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Azerbaycan’dan Sınır İhlali İddiası: Ermenistan’ın İşgalindeki 4 Köy Tartışmasız Geri Verilmelidir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Azerbaycan’ın, Ermenistan’dan geri verilmesi talebinde bulunduğu işgal altındaki 4 köyün tartışmasız Azerbaycan’a ait olduğu belirtildi. Azerbaycan-Ermenistan Sınır Belirleme Komisyonu Eş Başkanı, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev’in ofisinden yapılan açıklamada, komisyonların şimdiye kadar 7 kez bir araya geldiği ifade edildi.

Azerbaycan hükümeti, Ermenistan’ın işgali altında bulunan ve eksklav olmayan Bağanis Ayrım, Aşağı Eskipara, Heyrimli ve Kızılhacılı köylerinin derhal geri verilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu köylerin tartışmasız Azerbaycan’a ait olduğunu belirtti. Ayrıca, Yukarı Eskipara, Sofulu, Berhudarlı ve Kerki köylerinin ise sınırların belirlenmesi sürecinde çözüleceği ifade edildi.

Son dönemde Ermenistan medyasında Azerbaycan’ın 31 köyüne ait arazileri işgal ettiği yönünde çıkan yanlış haberlere de açıklamada değinildi. Bu iddiaların asılsız olduğu belirtilerek, sınırlar belirlenene kadar Ermenistan’ın 31 köyüne ait arazilerin işgal altında olduğunu söylemenin yanıltıcı olduğu ifade edildi.

Ermenistan’ın 1. ve 2. Karabağ Savaşları’nda işgal ettiği bölgeler de açıklamada yer aldı. 1. Karabağ Savaşı’nda Ermenistan, Karabağ ve çevre iller ile Gazah iline ait 7 köyü işgal etmişti. Ancak 2. Karabağ Savaşı’nda bu bölgeler geri alınmış, 8 köy ise hala Ermenistan’ın kontrolünde bulunmaktaydı.

Azerbaycan-Ermenistan Sınır Belirleme Komisyonu’nun bugüne kadar 7 toplantı gerçekleştirdiği ve sınır belirleme süreci için düzenleyici ve yasal çerçevelerin oluşturulduğu açıklamanın diğer detayları arasında yer aldı. Azerbaycan’ın köylerin geri verilmesi talebinin haklılığı vurgulanırken, Ermenistan’ın işgal süreci ve bu süreçteki yanlış bilgilerin düzeltilmesi gerektiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Azerbaycan’dan Sınır İhlali İddiası: Ermenistan’ın İşgalindeki 4 Köy Tartışmasız Geri Verilmelidir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!