G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,05
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,11
BIST9.898,88
Petrol73,90
GR. ALTIN2.888,85
BTC2.159.508,42

Azerbaycan Cumhurbaşkanı’ndan Fransa’ya Silah Uyarısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan’a silah sağlayan ülkeler hakkında uyarılarda bulunarak Azerbaycan ordusunun durumu hakkında bilgi verdi. İlk oturumunda konuşma yapan Aliyev, Fransa’nın Ermenistan’a ücretsiz silah sağladığını vurgulayarak, Ermenistan’ın silahlandırılmasına izin veren ülkelerin sorumluluklarını kabul etmeleri gerektiğini belirtti.

Aliyev, Azerbaycan’ın egemenliğinin 2. Karabağ Savaşı ve antiterör operasyonu ile yeniden tesis edilmesinin ülke için yeni fırsatlar yarattığını ve uluslararası konumlarının güçlendiğini açıkladı. Ülkenin askeri gücünü artırma görevini öne çıkararak, dünya genelindeki çatışma ve gerilimlere dikkat çekti.

Ermenistan’da hala zaferi kabul etmeyen unsurların olduğunu ve hükümetin intikam düşüncesi içinde olduğunu belirten Aliyev, dış güçlerin Azerbaycan’a karşı yeni planlar hazırladığını ifade etti. Medya kampanyalarının ve iftiraların asıl amacının Azerbaycan’ı zayıflatmak olduğunu vurguladı.

Azerbaycan’ın savunma sanayisine de değinen Aliyev, 2. Karabağ Savaşı sonrası askeri güçlerini büyük oranda artırdıklarını ve yeni teçhizatlarla donattıklarını belirtti. Savunma sanayisinin modernizasyon çalışmalarına devam ettiklerini ve birçok yabancı ortakla yeni üretim tesisleri oluşturduklarını ifade etti.

Ermenistan sınırını güçlendirdiklerini açıklayan Aliyev, Ermenistan’ın sürekli bir provokasyon olasılığını akılda tuttuklarını belirtti. Batılı ülkelerin Ermenistan’a sağladığı silah desteğini eleştirerek, bu desteğin sadece Ermenistan halkına değil, aynı zamanda Azerbaycan’a karşı bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Son olarak, Ermenistan’ın barış sürecini uzattığını ve resmi toprak iddialarından vazgeçmesi gerektiğini vurgulayan Aliyev, AGİT Minsk Grubu’nun feshedilmesi gerektiğini ve Ermenistan Anayasasının değiştirilmesi gerektiğini savundu. Azerbaycan’ın haklarını savunmaya devam edeceklerini ve her türlü tehdide karşı hazır olduklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Azerbaycan Cumhurbaşkanı’ndan Fransa’ya Silah Uyarısı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!