G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,45
GR. ALTIN2.869,44
BTC2.160.704,28

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den Karabağ Üniversitesi’ne Tarihi Açılış

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 20 Eylül 2023 tarihinde, Hankendi’de bulunan Karabağ Üniversitesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Aliyev, Azerbaycan ordusunun 19-20 Eylül 2022’de yürüttüğü antiterör operasyonunun yıldönümünde Hankendi’yi ziyaret ederek burada üniversite yöneticileri ve öğrencilerle bir araya geldi. Aliyev, yaptığı konuşmada antiterör operasyonunun tamamlanmasının yıldönümü olan 20 Eylül’ü “Egemenlik Günü” ilan ettiğini belirterek, Azerbaycan halkını kutladı.

Aliyev, Azerbaycan ordusunun sadece 24 saatlik bir süre içerisinde ayrılıkçıların kökünü kazıdığını ve ülke topraklarında egemenliği yeniden tesis ettiğini vurguladı. 2. Karabağ Savaşı’nda 90 binden fazla Azerbaycanlı gencin yer aldığını ve savaşta ile antiterör operasyonunda 3 bin 200’den fazla kahramanın şehitlik zirvesine yükseldiğini ifade etti. Ayrıca vatan uğruna can veren şehitlerin hatırasının her zaman yaşatılacağını belirtti. Aliyev, Batılı bazı siyasetçilerin eleştirilerine değinerek, Azerbaycan’ın Karabağ’ı zapt etmediğini, savaşlarının özgürlük savaşı olduğunu dile getirdi.

Genç neslin yaşananları iyi anlaması için öğretmenlere büyük görev düştüğünü belirten Aliyev, aile değerlerinin korunmasının önemli olduğunu vurguladı. Karabağ Üniversitesi’nin açılmasını tarihi bir olay olarak nitelendiren Aliyev, binanın önceki dönemlerde de Azerbaycanlılar tarafından inşa edildiğini ve işgal döneminde bazı değişikliklere uğradığını söyledi. Üniversitenin şu an yaklaşık bin 200 öğrenciye ev sahipliği yaptığını belirten Aliyev, gelecek yıllarda tıp fakültesinin de açılacağını kaydetti.

Karabağ Üniversitesi’nin açılışı Azerbaycan’ın egemenliğini tüm ülke topraklarında yeniden tesis etmesinin bir simgesi olarak değerlendirildi. Aliyev, açılış töreninde yaptığı konuşmada gençlere ve üniversite yöneticilerine başarılar diledi. Azerbaycan halkı da bu önemli açılışı coşkuyla karşıladı ve ülkenin geleceğine olan inancını daha da güçlendirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den Karabağ Üniversitesi’ne Tarihi Açılış

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!