G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO37,78
CNY4,87
GBP44,93
EURO/USD1,10
BIST8.951,18
Petrol76,82
GR. ALTIN2.909,90
BTC2.071.176,40

Azerbaycan Cumhurbaşkanı: Fransa, Hindistan ve Yunanistan Ermenistan’ı Silahlandırıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “COP29 ve Azerbaycan için Yeşil Vizyon” başlıklı uluslararası forumda Fransa, Hindistan ve Yunanistan’ın Ermenistan’ı silahlandırdığını iddia etti. Bakü’de gerçekleşen forumda konuşan Aliyev, Ermenistan’ın mezalimine ve silahlanmasına dikkat çekerek endişelerini dile getirdi.

Aliyev, Ermenistan’ın Azerbaycan’ı işgal etmesi ve milyonlarca insanı evinden etmesi üzerine endişelerini paylaştı. Fransa, Hindistan ve Yunanistan’ın Ermenistan’a silah yardımı yaptığını belirterek ulusal güvenliklerinin tehlikede olduğunu ifade etti.

Azerbaycan’ın Ermenistan’ı karışıklığa sürükleme girişimlerine karşı çıkacağını vurgulayan Aliyev, ikinci Karabağ Savaşı’nda yaşananları hatırlatarak Azerbaycan’ın gücünü gösterdiğini dile getirdi. Ermenistan’ın bölgesel istikrarsızlık için tehlike oluşturduğunu ifade eden Aliyev, Ermenistan’ı sınırlarında askeri güç göstermesine karşı çıkarak ciddi önlemler alacaklarını belirtti.

Ermenistan ile sınırların belirlenmesi konusunda yapıcı tartışmaların sürdüğünü belirten Aliyev, düzenli temasların sonucunda ilerleme kaydedilmesi gerektiğini söyledi. Zengezur Koridoru konusuna da değinen Aliyev, Ermenistan’ın bu hükmü ihlal ettiğini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin bölgesel güvenliğin temel taşı olduğunu vurgulayan Aliyev, Türkiye ve Azerbaycan’ın yakın işbirliği içinde olduğunu belirtti. Türkiye ve Azerbaycan’ın birliğinin bölgesel istikrar için önemli olduğunu ifade eden Aliyev, Türkiye-Ermenistan yakınlaşması ve Ermenistan-Azerbaycan normalleşmesinin hedeflendiğini söyledi.

Sonuç olarak, Aliyev uluslararası platformlarda Ermenistan’ın saldırgan tavrına karşı çıkarak barış ve istikrarın sağlanması için çaba sarf ettiğini belirtti. Türkiye ve Azerbaycan’ın bölgesel güvenlik ve istikrar için önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Aliyev, uzlaşmanın ve normalleşmenin önemine değindi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Azerbaycan Cumhurbaşkanı: Fransa, Hindistan ve Yunanistan Ermenistan’ı Silahlandırıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!