G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.073,13

Azerbaycan Cumhurbaşkanı: Fransa, Hindistan ve Yunanistan Ermenistan’ı silahlandırıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ‘Azerbaycan için Yeşil Vizyon’ adlı uluslararası forumda konuşma yaparak Fransa, Hindistan ve Yunanistan’ın Ermenistan’a silah sağladığını iddia etti. Aliyev, “Biz de oturup bekleyemeyiz. Kendimize yönelik ciddi tehditler görürsek önlem almak zorunda kalacağız” dedi. Aliyev ayrıca Ermenistan ile barış anlaşması için yakın olduklarını ve sadece detayların çözülmesi gerektiğini belirtti. Ermenistan, Nahçıvan ile yol bağlantısının kurulmasını engellediğini ve bu durumun üç yıldan fazladır devam ettiğini dile getirdi.

Aliyev, Ermenistan’ın yeni silahlar edinmesine de değinerek, Fransa, Hindistan ve Yunanistan’ın Ermenistan’ı Azerbaycan’a karşı silahlandırdığını söyledi. Bu ülkelerin Ermenistan’ı açıkça desteklediğini belirten Aliyev, kendilerini ciddi tehdit altında hissederlerse ciddi önlemler alacaklarını vurguladı. Aliyev ayrıca Türkiye ile Azerbaycan arasındaki birliğin bölgesel güvenlik ve istikrar için önemli olduğunu söyledi ve Türkiye ile Ermenistan arasındaki yakınlaşmanın, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki normalleşme ile paralel yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı, barış anlaşması için çok yakın olduklarını ve temel ilkelerde anlaşmaya vardıklarını söyledi. O dönemde bu kadar yakın olmadıklarını belirtti ve şu anda barış anlaşmasının nasıl olması gerektiği konusunda ortak bir anlayışa sahip olduklarını ifade etti. Aliyev, Ermenistan’ın Nahçıvan ile olan yol bağlantısını engellediğini ve üç yıldan fazladır bu konunun ihlal edildiğini dile getirdi. Zengezur Koridoru ifadesinin üçlü bildiride yer almadığını ancak Nahçıvan ile Azerbaycan’ın batı kısmı arasında yol bağlantısının olduğunu ve bu yolun güvenliğinin Rus birlikleri tarafından sağlanacağının yazdığını belirtti.

Aliyev, Türkiye-Azerbaycan birliğinin bölgesel güvenlik ve istikrar için önemli bir kriter olduğunu vurguladı. Türkiye ile Ermenistan arasında yakınlaşma ve Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki normalleşmenin paralel yürütülmesi gerektiğini söyledi. Türkiye Cumhurbaşkanı’nın da bu yönde bir tutum sergilediğini belirtti. Aliyev, Ermenistan’ın yeni silahlar edinmesine ve diğer ülkeler tarafından desteklenmesine karşı ciddi önlemler alacaklarını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Azerbaycan Cumhurbaşkanı: Fransa, Hindistan ve Yunanistan Ermenistan’ı silahlandırıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!