G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.139.217,68

Ayakkabı Boyacısı Bilek Güreşinde Türkiye Şampiyonu oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Maltepe’de 30 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan 50 yaşındaki Alaattin Şahin, bilek güreşinde Türkiye şampiyonu oldu. Şahin, 15 yıldır bilek güreşiyle ilgilenmekte olup, Maltepe sokaklarında boya sandığıyla dolaşarak herkesle bilek güreşi yapmaktadır. Slovakya’da düzenlenecek olan Grand Master turnuvasında Türkiye’yi temsil edecek olan Şahin, dünya şampiyonasına gitmek için destek arayışında olduğunu belirtmektedir.

Alaattin Şahin, 1996 yılında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle fabrikadan ayrılıp ayakkabı boyacılığı yapmaya başlamıştır. Sokaklarda boya sandığıyla dolaştığı dönemlerde bilek güreşi yaparak kahvehanelerde rakiplerini yenmiş, bir tek o zamanlar dünya ikincisi olan Akbaba isimli sporcuya mağlup olmuştur. Zamanla antrenman yaparak kendini geliştiren Şahin, o dönem rakibi olan Akbaba’yı bile yenebilmiştir. Çeşitli organizasyonlarda dereceler elde eden Şahin, Slovakya’da düzenlenecek olan Grand Master turnuvasında Türkiye’yi temsil edecek ve ayrıca dünya şampiyonası için de hazırlıklarını sürdürmektedir.

Alaattin Şahin, Slovakya’daki Grand Master turnuvasına katılabilmek için çevresinden borç para almak zorunda kalmıştır. Ancak ilerleyen zamanlarda dünya şampiyonası da vardır ve bu noktada destek arayışındadır. Şahin, yıllar içinde bilek güreşi sporunda ciddi başarılar elde etmiş ve kendisini bu alanda ispatlamıştır. Slovakya’daki turnuvada Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefleyen Şahin, aynı zamanda dünya şampiyonasında da ülkesini gururla temsil etmek istemektedir.

Alaattin Şahin’in uzun yıllara dayanan bir geçmişi olan bilek güreşi kariyeri, onu Maltepe sokaklarında tanınan bir figür haline getirmiştir. Şahin’in elde ettiği başarılar ve aldığı dereceler, onun için önemli bir motivasyon kaynağı olmuştur. Slovakya’daki turnuvada Türkiye’yi temsil edecek olmanın heyecanını yaşayan Şahin, aynı zamanda dünya şampiyonası için gereken desteği alabilmek adına umutlu ve kararlı bir duruş sergilemektedir. Şahin’in hedefi, bilek güreşi alanındaki başarısını uluslararası arenada da kanıtlamak ve Türkiye’yi gururla temsil etmektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ayakkabı Boyacısı Bilek Güreşinde Türkiye Şampiyonu oldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!