G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

Avustralya ve Kongsberg Defence İş Birliğiyle Yeni Füze Fabrikası Kuruluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avustralya hükümeti, Norveçli Kongsberg Defence ile yaptığı 850 milyon dolarlık yatırımla Newcastle şehrinde yeni bir füze fabrikası kuracağını duyurdu. Burada NSM ve JSM füzelerinin üretileceği tesiste üretime 2027 yılında başlanacak. Bu füzeler Avustralya Savunma Kuvvetleri tarafından kullanılacak ve ABD’nin güvenlik müttefiklerine ihraç edilecek. Savunma Sanayi Bakanı Pat Conroy, tesisin dünyanın en önemli füze üretim merkezlerinden biri olacağını ve Norveç dışında benzer bir teknolojiye sahip tek tesis olacağını belirtti.

Avustralya, Hint-Pasifik bölgesinde artan gerilimler nedeniyle savunma kapasitesini artırmak için uzun menzilli güdümlü mühimmat üretimine odaklanacak. Savunma Sanayi Bakanı Conroy, basın toplantısında yaptığı açıklamada, tesisin küresel talep ve tedarik zinciri kısıtlamaları nedeniyle maliyet açısından rekabetçi olacağını ve füzelerin hızlı bir şekilde teslim edilmesini sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, bu füzelerin ihracat potansiyelinin de olduğunu vurgulayarak, sadece Avustralya’nın ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri kuvvetleri için de üretim yapabileceklerini belirtti.

Konuyla ilgili olarak Trakya Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi olan ve savunma sanayisine ilgi duyan bir genç ise Avustralya’nın yaptığı bu yatırımı yakından takip ediyor. Avustralya’nın savunma alanındaki bu girişimi, bölgedeki güvenlik dengelerini değiştirecek potansiyele sahip olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avustralya ve Kongsberg Defence İş Birliğiyle Yeni Füze Fabrikası Kuruluyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!