G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.037,61

Avukatların İstanbul Adalet Sarayı’ndaki Protestosu Olaylı Bitti: 14 Avukat Gözaltına Alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Partili Abdullah Zeydan’ın Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesine rağmen memnu hakkının geri alınmasını protesto etmek amacıyla bir grup avukat İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı. Saat 13.00 civarında başlayan protesto için gerekli izin alınmaması sebebiyle polis grup dağılmasını istedi. Avukatlar ise adliye önünde açıklama yapmak istedi ve polisin uyarısına rağmen dağılmadı ve abluka altına alındı.

Grubun adliyeye girmeye çalışmasıyla arbede yaşandı. Polis tarafından engellenen avukatlar adliyeye zorla girmeye çalışırken, C Blok kapısında güvenlik noktasında çatışma yaşandı. Bu süreçte X-Ray cihazları ve monitörler zarar gördü. Yaklaşık 20 dakika süren arbedenin ardından grup dışarı çıkarıldı ve 14 avukat gözaltına alındı.

İstanbul Valiliği ise konuyla ilgili bir açıklama yaparak, Çağlayan Adliyesi önünde toplanan grubun Van’da yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yapmak istediğini belirtti. Ancak gruba izin verilmediği ve bu sebeple 2911 Sayılı Kanuna Muhalefet, Görevli Memura Mukavemet, Görevi Yaptırmamak için Direnme, Kamu Malına Zarar Verme gibi suçlamalarla adli işlem başlatıldığını açıkladı. 8 kadın ve 6 erkek olmak üzere toplam 14 kişi gözaltına alınırken, geri kalan grup ise adliye dışına çıkarıldı.

Valilik açıklamasında, emniyet güçlerinin izinsiz bir şekilde toplanan ve adliyeye girmeye çalışan gruba müdahale ettiği ve gözaltına alınan şahısların dosyalarının adli makamlara gönderilerek serbest bırakıldığı belirtildi. Olayın ardından yaşanan hukuksal sürecin devam edeceği vurgulandı.

KAYNAK: DHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avukatların İstanbul Adalet Sarayı’ndaki Protestosu Olaylı Bitti: 14 Avukat Gözaltına Alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!