G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,58
CNY4,86
GBP45,06
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,47
GR. ALTIN2.884,92
BTC2.137.234,17

Avukat Feyza Altun’un “Şeriat Türkiye’de korunan bir değer değildir” İfadesi Mahkemede Gündem Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avukat Feyza Altun, Beykoz 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savunma yaptı. Altun, 14 yıldır avukatlık yaptığını belirterek, Türkiye’de şeriatın korunan bir değer olmadığını ifade etti. Bir Farsça şiiri sosyal medya hesabından paylaştığını ve bu paylaşımın yanlış anlaşılabileceğini fark edince sildiğini söyledi. Ancak tweet bot hesaplar aracılığıyla gündeme getirilince suçun yayanlar ve gündeme getirenler olduğunu belirtti. Altun, din ve vicdan özgürlüğüyle bir problemi olmadığını vurguladı.

Cumhuriyet Savcısı, Feyza Altun’un 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme ise Altun’u “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Indirim uygulanmadı çünkü Altun suç nedeniyle pişmanlık duymadı.

Feyza Altun’un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın ardından Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış, evinde arama yapılmış ve gözaltına alınmıştı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Altun’un avukatı Feyza Altun’un serbest bırakılmasına yapılan itirazın reddedilmesiyle ilgili haberleri gözden geçireceklerini belirtti. Ahmet Türk, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ‘Kobani’ bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin davada karar verildi.

Haberin devamını merak eden okuyucular, ‘Kobani’ bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin davada verilen kararı okuyabilirler. Genel olarak Altun’un davasında yaşanan gelişmeler ve mahkeme kararları kamuoyu tarafından yakından takip edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avukat Feyza Altun’un “Şeriat Türkiye’de korunan bir değer değildir” İfadesi Mahkemede Gündem Oldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!