G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,14
CNY4,85
GBP45,80
EURO/USD1,12
BIST10.029,73
Petrol74,50
GR. ALTIN2.915,18
BTC2.177.914,42

Avrupa’daki PKK Provokasyonları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Kime yarar” anlamına gelen Latince “Cui bono” ifadesi, günümüzde şahit olduğumuz bölgesel ve uluslararası olaylar karşısında oldukça önemli hale gelmiştir. Yerel seçimlerin yaklaştığı bir dönemde, Kuzey Irak’ta terör örgütüne yapılan operasyonun ardından Türkiye’ye karşı başlatılan karalama kampanyaları dikkat çekmektedir. Avrupa’da yaşanan PKK provokasyonları, teröristlerin sokaklara dökülerek Türk vatandaşlarına ve yabancı güvenlik güçlerine saldırması, Avrupa’daki Türk toplumunun imajını sarsmayı amaçlamaktadır.

Avrupa’daki müslümanlara ve Türklere yönelik iki yüzlü tavır devam ederken, PKK terör örgütüne karşı yapılan operasyonlar sonrasında Avrupa’nın tutumu da değişmemiştir. Özellikle Fransa ve Almanya gibi ülkelerde terör örgütü yandaşlarına karşı gösterilen hoşgörü, Türkiye’nin terörle mücadelesini zorlaştırmaktadır. Avrupalıların terör tanımı konusundaki çifte standartları, PKK’ya yönelik tepkileri etkilemektedir.

Sosyal medya üzerinden de Türkiye’nin imajını sarsma çalışmaları yürütülmektedir. PKK terör örgütü, Türkiye’yi İsrail’e silah satmakla suçlayarak Türkiye’ye karşı olumsuz bir algı oluşturmaya çalışmaktadır. Bu tür dezinformasyonlar, Türkiye’nin uluslararası arenadaki itibarını zedelemeyi ve terör operasyonlarını engellemeyi hedeflemektedir.

Gerçeklerle çelişen bu yalanların asılsız olduğunu ise Türkiye’nin ilgili bakanlıkları ve kurumları açıklamalarıyla dile getirmiştir. Türkiye’nin İsrail ile silah ticareti yapıldığı iddiaları çürütülmüş, aslı astarı olmayan bu bilgilerin çarpıtıldığı belirtilmiştir. Türkiye’nin itibarının lekelenmesi, karanlık emellerin gerisinde yatan PKK, ABD ve İsrail’in işine yaramaktadır.

Türkiye’nin, terörle mücadelesindeki kararlılığı ve Filistin’e yönelik yardımları göz ardı edilerek yapılan bu karalama kampanyaları, Türkiye’nin uluslararası alandaki güvenilirliğini zedelemeyi amaçlamaktadır. PKK ve İsrail/ABD’nin işbirliği ile gerçekleştirilen bu dezinformasyon çalışmaları, Türkiye’nin Kuzey Irak’taki operasyonlarına zarar vermek ve yerel seçimler öncesi halkı manipüle etmek amacı taşımaktadır. Öte yandan, Türkiye’nin Gazze’ye yönelik yardımlarının devam etmesi ve terörle mücadelesinde başarılı olması dileğiyle yaşanan gelişmeler yakından takip edilmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avrupa’daki PKK Provokasyonları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!