G-QXXHXL9JW0
USD34,04
EURO37,96
CNY4,81
GBP45,23
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol72,81
GR. ALTIN2.801,70
BTC2.087.040,43

Avrupa’da Boris Fırtınası: Can Kaybı 10’a Yükseldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orta ve Doğu Avrupa’da etkili olan Boris Fırtınası nedeniyle Avusturya, Romanya, Çekya ve Polonya’da sel felaketi yaşandı. Hayatını kaybedenlerin sayısı toplamda 10’a yükseldi. Boris Fırtınası ülkelerde şiddetli yağışlar ve sel felaketine neden oldu. Çekya’da en az 10 bin 500 kişi evlerinden tahliye edildi. Krnov kasabasının yüzde 70-80’i sular altında kalırken, Lipova-lazne köyü yakınlarında nehre düşen araçtaki 3 kişi aranıyor.

Polonya’da Başbakan Donald Tusk, doğal afet durumu ilan etti. Klodzko ve Bielsko Biala kentlerinde 2 kişi sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. Nysa İlçesi’nde ise bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Avusturya’da bir itfaiyeci kurtarma çalışmaları sırasında hayatını kaybetti. Aşağı Avusturya eyaleti afet bölgesi ilan edilirken, tren seferleri askıya alındı ve Viyana metrosunun bazı kısımları kapatıldı.

Romanya’da Cumartesi günü 4 kişinin öldüğü sel felaketinde daha sonra 2 kişi daha hayatını kaybetti. Galati bölgesinde 700 ev sular altında kalırken, 5 bin 400 evde hasar meydana geldi. Sel felaketinden etkilenen bölgelerde kurtarma çalışmaları hızla devam ediyor.

Sonuç olarak, Boris Fırtınası Orta ve Doğu Avrupa’da önemli can ve mal kayıplarına neden oldu. Ülkeler afet bölgeleri ilan edilirken, kurtarma ekipleri ve yerel yönetimler olaylara müdahale etmeye çalışıyor. Yaşanan felaketin etkileri uzun süre devam edebilir ve bölgedeki halkın yeniden toparlanması zaman alabilir. Sel felaketinden en fazla etkilenen bölgelerde insanlar eve dönüşlerini beklerken, yardım ve destek bekleniyor. Özellikle risk altındaki bölgelerde önlem alınarak benzer felaketlerin önüne geçilmesi için çalışmalar yapılması gerekmektedir. Bu tür doğal afetlerin önlenmesi ve etkilerinin azaltılması için bölgesel ve ulusal düzeyde işbirliği ve tedbirler alınması önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avrupa’da Boris Fırtınası: Can Kaybı 10’a Yükseldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!