G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.160.137,14

Avrasya Tüneli Bağlantı Yolu Açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrasya Tüneli-TEM Anadolu Otoyolu Bağlantı Yolu’nun açılışı, Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün tarafından gerçekleştirildi. Eyigün, bağlantı yolunun 4 ana istikametin kesişim noktasında bulunduğunu belirterek, TEM bağlantı yolundan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne gidilen ana arterin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden Anadolu Yakası’na gelinirken E5 ve D100 Karayolu’na inilen yol ya da Anadolu Otoyolu’na gidilen yolların ortasında bulunduğunu ifade etti.

Bağlantı yolunun sürücülere sağlayacağı kolaylıklar hakkında bilgi veren Eyigün, TEM’den gelen sürücülerin köprüye gitmek istediklerinde Çamlıca yokuşunda yoğunlukla karşılaştıklarını ve bu noktada sıkışıklık yaşandığını belirtti. Projelerinin amacının bu yoğunluğun başladığı noktada bir alt geçit tüneli olan U dönüşü tüneli olduğunu söyleyen Eyigün, bu tünelin devamında 600 metrelik ilave yol ekleyerek sürücülere Avrasya Tüneli’ne geçiş imkanı sunmayı hedeflediklerini aktardı. Anadolu Yakası için de fayda sağlayacaklarını belirten Eyigün, Kartal, Pendik, Tuzla istikametinden gelip Kadıköy’e inmek isteyen sürücülerin D100 ve E5’i hiç kullanmadan bağlantı yoluyla Kadıköy’e inme imkanı bulacaklarını dile getirdi.

Avrasya Tüneli’nin günlük rakamları hakkında bilgi veren Eyigün, öngörülenden daha hızlı şekilde 10 yılın altında 6.5 yılda garanti sayısına ulaştıklarını belirtti. Günlük 73-74 bin araç ortalamasıyla hedeflerinin bu rakamı 15-20 bin araç artırarak sabah trafiği ve Anadolu-Avrupa geçişlerinde sürücüler için daha konforlu bir geçiş sağlamak olduğunu ifade etti. Bağlantı yoluna giden tünelin Avrasya’ya olan faydasını vurgulayan Eyigün, Avrasya Tüneli ve Marmaray projelerinin insanlara kazandırdığı zamana değinerek, bu projelerin maddi anlamda büyük faydalar sağladığını belirtti. Eyigün, yapılan hesaplamaların öngörüldüğü gibi çıktığını ve projenin kamuya artı değer sağlayacağını vurguladı.

Son olarak Eyigün, Avrasya Tüneli’nin İstanbul’a yeni bir fayda sağladığını ve kapasite artışı sağlayacak bir proje olduğunu belirtti. Istanbul trafiğini rahatlatmayı hedeflediklerini ve projelerinin sadece fiziksel olarak değil, aynı zamanda değer olarak da büyük fayda sağlayacağını ifade etti. Eyigün, Avrasya Tüneli’nin yolculuk sürelerini kısaltarak trafiği rahatlattığını ve projenin beklentilerin ötesinde başarılı bir şekilde hizmet verdiğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avrasya Tüneli Bağlantı Yolu Açıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!