G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Atina, Artemis Anlaşması’na Dahil Olarak 35. Ülke Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan Dışişleri Bakanı Georgios Gerapetritis, ABD ziyareti kapsamında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi. Artemis Anlaşması’nın imza töreni, iki ülke arasında yapıldı. Bu anlaşma çerçevesinde Yunanistan, Artemis Anlaşması’nın 35. ülkesi olarak kayıtlara geçti. Artemis Anlaşması, uzay keşfinin yönetimini geliştirmek için bir ilke ve kurallar belirliyor. Bu anlaşmanın ilkeleri arasında uzay nesnelerinin kaydı, faaliyetlerin çakışmasının önlenmesi, bilimsel verilerin paylaşımı ve acil yardım sağlanması yer alıyor.

ABD, Artemis Anlaşması’nı Ay’da kalıcı bir üs kurulması ve Ay’ın hem Mars yolculuğu için bir durak olarak kullanılması hem de burada değerli madenlerin çıkarılmasını öngörüyor. Bu anlaşmanın ilk olarak 5 Mayıs 2020’de gündeme gelmesiyle NASA, 16 Mayıs 2020’de çok sayıda ülke ile Artemis projesi için ikili anlaşma imzaladığını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığına göre, Artemis Anlaşması’nı imzalayan ülkeler arasında Yunanistan’ın da yer aldığı ifade edildi. Anlaşmayı imzalayan diğer ülkeler arasında Angola, Arjantin, Avustralya, Bahreyn, Belçika, Brezilya, Bulgaristan, Kanada, Kolombiya, Çekya, Ekvador, Fransa, Almanya, İzlanda, Hindistan, İsrail, İtalya, Japonya, Lüksemburg, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Nijerya, Polonya, Güney Kore, Romanya, Ruanda, Suudi Arabistan, Singapur, İspanya, Ukrayna, BAE, İngiltere ve ABD bulunuyor. Bu anlaşmayı imzalayan Yunanistan, 10 Şubat’ta Artemis Anlaşması’nı imzalayan 35. ülke oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Atina, Artemis Anlaşması’na Dahil Olarak 35. Ülke Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!