Vural Yıldırım ve eşi Bengisu Yıldırım, sanatseverleri bir araya getiren özel bir sergiye imza attı.
‘’10 Kasım’’ münasebetiyle, 9 Kasım 2024 tarihinde açılışı yapılan “Sen Olmasaydın Olmazdı” isimli Resim Sergisi, SASAV – Sanatçılar ve Sanatseverler Vakfı Resim Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Sergi, 23 Kasım 2024 tarihine kadar açık kalacak ve her gün 10:00 ile 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı İle Açılış Yapıldı
10 Kasım anısına açılan sergide, Atatürk, Şehitlerimiz ve Gazilerimiz için saygı duruşundan ve İstiklal Marşı okunduktan sonra açılış konuşmalarına geçildi. SASAV‘da gelenek haline gelen sergi açılış konuşmalarını sırasıyla; Vakıf Başkanı Ahmet Baykan, Ressam H. Vural Yıldırım, Yön. Kurulu Üyesi İbrahim Çetintaş ve Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki yaptılar. ( https://youtu.be/hZFdxMG1oZk?feature=shared )
Açılışta, Sanatseverlerin Yanı Sıra, Yerel Yönetim Temsilcileri, Sanatçılar ve Basın Mensupları da Hazır Bulundular
Maltepe Kaymakamı Sn. Bahri Tiryaki, SASAV Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baykan, Vakıf kurucularından, mütevelli Prof. İsmail Avcı, Kuruculardan ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Basri Erdem, kuruculardan yönetim kurulu üyesi Heykeltıraş Prof. E. Berika İpekbayrak, kuruculardan ve Denetim Kurulu Üyesi Doç. Veli Sapaz, Kuruculardan, Yönetim Kurulu Üyesi Av. İbrahim Çetintaş, kuruculardan ve mütevelli Ressam Sabahat Balta, Kuruculardan mütevelli A. Asaf Erem, Ayla Ersoy, Ayşe Özel, Heykeltraş Prof Meriç Hızal, Ressam Prof Ahmet Özol, Ressam ve Heykeltraş Prof. Nevzat Atalay, Maltepe’mizin tanınan siması, Türk sporuna yetenekli, başarılı ve ahlaklı bireyler kazandıran, Türkiye Karate Federasyonu tarafından ‘Yaşam Boyu Onur Ödülüne layık görülen Cesur Kılıç Hoca, Maltepe’nin sanatsever dostları; Ferşat Ayar, Nadir Altındal, Prof. Yasin Şehitoğlu, Ayhan Gülseven, Mustafa Aydın, Ahmet Tekiner, Yüzüncü Yıl Gazeteciler Derneği Başkanı Yavuz Yılmaz, Yön. Kurulu Üyesi, Hikmet Aydoğan Parantez Gazetesi’nden; Hasan Ağcan, Haber Kontak Gazetesi’nden Cemil Uçar, yerel ve ulusal basından gazetecilerin yanı sıra Maltepe ve İstanbul’un birçok semtinden sanatseverler serginin açılışında hazır bulundular.
Sanatçı ve Eğitmen: Vural Yıldırım
Vural Yıldırım, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi‘nin Yüksek Resim Bölümünden 1973 yılında mezun olduktan sonra, sanat ve eğitim alanında önemli bir kariyere imza attı. 1973-1978 yılları arasında ortaöğretim kurumlarında Resim-İş Öğretmenliği yaptı. Ardından, Fikirtepe Atatürk Eğitim Enstitüsü ve Atatürk Yüksek Öğretmen Okulu‘nda öğretim görevlisi olarak görev aldı. 1982 yılında Marmara Üniversitesi‘nde Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü‘nde bölüm başkan yardımcılığı ve öğretim üyeliği yaptı.
1984 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü‘nde Sanatta Yeterlik Programını tamamlayarak 1988‘de yardımcı doçent unvanını aldı. 1999 yılında emekli olduktan sonra, 2004-2011 yılları arasında Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi‘nin kuruluşunda önemli görevler üstlendi.
Yıldırım, yurtiçinde ve yurtdışında 37 kişisel olmak üzere 220‘den fazla grup ve karma sergilere katılarak sanat hayatına yön verdi. Ayrıca, sanat üzerine 27 televizyon programı yaparak, sanatın geniş kitlelere ulaşmasına katkı sağladı. SASAV‘ın kurucu üyeliğini ve iki dönem başkanlığını da yapan Vural Yıldırım, sanat ve eğitim alanındaki çalışmalarına kendi atölyesinde ve SASAV‘da devam etmekte.
Edebiyattan Resme Naif Bir Geçiş: Bengisu Yıldırım
1951 yılında İstanbul’da doğan Bengisu Yıldırım, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre edebiyat öğretmenliği yaptı. Resim yapmaya öğretmenliği sırasında başladı. Türkiye de naif sanatın öncüsü olan Fahir Aksoy ve Grubu içinde yer aldı. Dördü kişisel, yurt içi ve yurt dışı olmak üzere yüzden fazla karma ve grup sergilerine katıldı. Ülkemizin önemli NAİF Ressamlarından olan Bengisu Yıldırım’ın eserleri yurt içi ve yurt dışı pek çok koleksiyonlarda yer almaktadır.
Sanat Kenti Maltepe’nin Sanatçılarının Kurduğu Güzide Vakıf: SASAV
SASAV – Sanatçılar ve Sanatseverler Vakfı, 1995 yılında, ‘’sanat ve kültür varlıklarını daha geniş kitlelere yaymak, sanatçı ve halkı bir araya getiren projeler üretmek ve kamuya yararlı hizmetler sunmak amacıyla kuruldu.
SASAV, çağdaş sanat anlayışını benimseyerek, sanatçılarla özgür, yaratıcı bir iletişim kurmayı amaçlamakta. Bu bağlamda, ulusal ve uluslararası birçok etkinlik düzenlemekte, genç yetenekleri sanata kazandırmak amacıyla kurslar ve eğitim programları sunmaktadır. Bu kurslar arasında Güzel Sanatlara Hazırlık, Konservatuvarlara Hazırlık, Hobi ve Çocuk Gurubu gibi çeşitli alanlar yer almaktadır.
Not: Sergi ile ilgili görsel detaylara aşağıdaki sosyal medya linklerinden ulaşabilirsiniz:
Fotoğraflar: (17) Facebook