G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.160.491,24

Aşırı Sağcılar Rotherham’da Göçmenleri ve Sığınmacıları Tahrik Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’nin Rotherham kentinde, aşırı sağcılar, Müslüman ve göçmen karşıtı eylem düzenlemek amacıyla bir oteli ateşe vermeye çalıştı. Kentte bulunan otelde tutulan sığınmacılar ve düzensiz göçmenlere yönelik saldırı, İngiliz Savunma Ligi’nin (EDL) çağrısı ile gerçekleştirildi. Otel önünde toplanan yüzlerce aşırı sağcı, polisle çatışmaya girdi ve otel binasına taş ve şişe atarak zarar verdi.

Sosyal medyadaki görüntülerde, aşırı sağcıların otelin camlarını kırarak binayı ateşe vermeye çalıştığı görüldü. Polis, olayı kontrol altına almakta zorlanırken, aşırı sağcılar binaya yangın tüpleri ve sandalye attı. Binanın kapılarına barikat kuran saldırganlar, içeridekilerin çıkmasını engellemeye çalıştı. Neyse ki, küçük bir yangın çabucak söndürüldü ve otel çalışanları güvende kaldı.

Diğer yandan, Middlesbrough kentinde yaklaşık 300 aşırı sağcı yürüyüş düzenlerken, polisle karşı karşıya geldi. Göstericiler, polis araçlarını engellemeye çalışırken, polis iki kişiyi gözaltına aldı. Aşırı sağcılar, Bolton kentinde de eylemler yaparak polisin uyarısını dikkate almadı ve gece geç saatlere kadar toplanmaya devam etti.

Bu olayların arkasında, Southport kentinde geçen hafta yaşanan bir bıçaklı saldırının etkisi olduğu belirtiliyor. Bu saldırıda 3 çocuk hayatını kaybederken, 8’i çocuk 10 kişi yaralandı. Saldırganın daha sonra Müslüman bir sığınmacı olduğu iddialarıyla aşırı sağcılar tarafından gündeme getirilen olay, ülke genelinde Müslüman ve göçmen karşıtı eylemlere yol açtı.

Ülkenin farklı bölgelerinde düzenlenen gösterilerde polisle çatışmalar yaşanırken, iş yerlerine zarar verildi ve çok sayıda kişi gözaltına alındı. Aşırı sağcılar, gelecek haçta da benzer eylemler düzenleme planlarını açıklarken, yetkililer bu duruma karşı tedbir almakta kararlı görünüyor. Olayların kontrolden çıkmaması için güvenlik önlemleri artırılmış durumda.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aşırı Sağcılar Rotherham’da Göçmenleri ve Sığınmacıları Tahrik Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!